GALERII Tallinna Botaanikaaeda kogunes vihmavarjude alla maalima üle saja kunstihuvilise

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kohale tulnud kunstisõbrad ei lasknud vihmasaju tõttu tujul langeda
Kohale tulnud kunstisõbrad ei lasknud vihmasaju tõttu tujul langeda Foto: Hedi Vaikjärv

3.juulil kogunes 110 akvarellihuvilist Tallinna Botaanikaaeda traditsioonilisele Skizze akvarellipiknikule nautima vee ja värvide koosmängu. Vesised kunstimängud paberil muutusid vihmahoogude tõttu veelgi põnevamaks, kuid tõelisi akvarellisõpru see ei seganud ja maalimist jätkati ka vihmavarjude all.

Ei juhtu iga päev, et 110 kunstihuvilist õlg õla kõrval pintslid haaravad ja isegi korralikust paduvihmast end heidutada ei lase. Juba traditsiooniks saanud Skizze akvarellipiknik tõestas, et hea seltskond, armastus kunsti ja isetegemise vastu kaalub üles ka vesise ilma. 

Toimumiskohaks valitud Tallinna Botaanikaaed oli väga inspireeriv ja emotsioon, kui üle saja akvarellihuvilise korraga maalib, ülisuur. Kohapeal valminud töödest pandi üles ka pop-up näitus. 

Skizze akvarellipikniku missiooniks on ühelt poolt populariseerida akvarellimaali ja eemaldada sellet tumeda varjuna kaasas käiv müüt, et akvarell on üks keeruline maalitehnika. Teiselt poolt on sooviks koguda kokku huvilised ning anda neile võimalus kogemusi jagada. Skizze kunstitarvete kauplustekett koos stuudioga pakub võimalust ka proovida ning katsetada kõikvõimalike akvarellivahendeid maailma parimatelt kunstitarvete brändidelt, näiteks Winsor&Newton, Sennelier, Raphael, Arches, Canson ja Derwent.

Seekordsel piknikul oli kaasatud mentoriteks kolm väga erineva stiiliga akvarellisti. Hollandis resideeeruv kunstnik Aet Alev-Kilg tutvustas video sillavahendusel klassikalist botaanilist akvarellmaali. Kunstnik Anneli Laasi avas akvarellmaali erinevate tehnikate tagamaid. Ja eksperimenteerivamat lähenemist akvarellile tutvustas kunstnik Liisi Tani.

Esimene Skizze akvarellipiknik toimus ligi 18 aastat tagasi Skizze kunstistuudio ja Eesti Akvarellistide Liidu koostööna Haapsalus Eesti tippakvarellistile suunatud üritusena, kuid kiiresti kasvas laiemalt avatud akvarellihuviliste kokkusaamis kohaks. Piknik on läbi aegade toimunud Haapsalus Evald Okase majamuuseumis, kunstnik Raul Meele suvekodus, Viinistus, Tallinna ja Tartu Botaanikaaias, Tallinna Loomaaias ja isegi Vilniuse Botaanikaaias. Väikses ringis toiminud maalipiknikust on väljakasvanud üle 100 osalejaga akvarellifännide suurüritus.

Tagasi üles