Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Rohkem kui 20 aastat tagasi leiti teepervelt vastsündinu surnukeha, nüüd vahistati süüdlane

Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

2001. aastal leiti USAs teepervelt vastsündinud tüdruku surnukeha. Nüüd, rohkem kui 20 aastat hiljem, on jõutud süüdlaseni.

1. juulil teatas peaprokurör Ken Paxton pressiteates, et Shelby Stottsile on esitatud süüdistus 2. astme tapmise eest, kuna DNA-testide abil tuvastati, et just tema oli lapse ema.

Ametivõimud väidavad, et Stotts jättis vastsündinud lapse, keda kutsuti Angel Baby Doe'ks, 2001. aasta novembris Fort Worthist lõuna pool asuvasse kraavi. Väidetavalt «hülgas ta vastsündinu pärast sünnitust arstiabi otsimata ja jättis lapse nabanööri kinni sidumata, mistõttu laps verest tühjaks jooksis,» seisab teates.

Johnsoni maakonna šerifi büroo Facebooki postituse kohaselt oli kohalik elanik parasjagu tee ääres purke korjamas, kui ta leidis elutu imiku, kes oli mähitud jopesse. Uurijad uskusid, et pisike tüdruk oli sündinud elusalt, tõenäoliselt väljaspool meditsiiniasutust ja oli surnud vahetult enne surnukeha avastamist.

«Angel Baby Doe surma asjaolude tõttu pidasid uurijad lapse surma kuritegeliku tegevuse tagajärjeks,» ütles šerifi büroo 2. juuli postituses. «Johnsoni maakonna ametnikud töötasid rohkem kui kaks aastakümmet väsimatult Angel Baby Doe tuvastamise nimel.»

2021. aasta juunis teatas Johnsoni maakonna šerifi büroo, et on esitanud kohtuekspertiisi tõendid Houstoni piirkonna DNA-analüüsi laborile, lootuses, et need aitavad vastsündinu identifitseerida. Teadlased koostasid lapse DNA-profiili, mille tulemusena tuvastati lõpuks Stotts lapse emana.

«Täiendavad tõendid viitavad sellele, et laps oli sünni ajal elus ja hingas ning et Stotts vastutab lapse hülgamise eest,» väidetakse peaprokuröri teates.

Peaprokuratuuri andmetel võetakse Stotts Johnsoni maakonnas vastutusele 2001. aastal kehtinud seaduste alusel. Ei ole selge, kas naine on endale palganud advokaadi, kes tema nimel räägib.

Fox 4 andmetel töötas Stotts varem Cleburne'i keskkoolis Texases. Kool kinnitas väljaandele, et ta ei tööta seal enam, kirjutab The People.

«Rohkem kui 20 aastat hiljem oleme lähemal Angel Baby Doe jaoks õigluse tagamisele ja kinnitame, et selle tragöödia eest vastutav isik võetakse vastutusele,» ütles Paxton. «Olen tänulik meie uurijate visaduse eest ning tunnustan Johnsoni maakonna õiguskaitsespetsialiste nende pühendumise eest tõe paljastamiseks.»

Tagasi üles