SÄRAV GALERII Riias toimunud Balti drääg-kuningate võistluse võitjaks krooniti tänavu Eesti artist (1)

Heidi Ruul
, Digiajakiri Naine ja portaal Postimees Naine vastutav toimetaja
Copy
Foto: Krista Saberova / Baltic Drag King Collective

Reedel, 28. juunil Riias toimunud Balti drääg-kuningate võistluse võitjaks krooniti tänavu Eesti artist Sväto Slava. Eestist pärit kuningad on võidu koju toonud juba neljal korral.

Ühendkuningriikides dräägiga algust teinud Sväto Slava oli Balti skeenesse sisenemisel esialgu ärevil, kuid kogukond on tema sõnul olnud toetav. «Ma olen väga uhke, et Baltimaades on nii rikas drääg-kuningate kultuur ja Baltic Drag King kollektiivil on selles suur osa. Olen väga tänulik publiku ja teiste esinejate toetuse eest,» märkis ta.

«Meile avaldas muljet Sväto oskus jutustada lugu, lip sync'i täpsus ja mis kõige tähtsam – võime lasta end vabaks ja laval lõbutseda,» resümeeris Leedu drääg- ja kabareeartist ning žüriiliige Luka Mokka.

Kolmandale kohale tuli samuti võistleja Eestist, koos Sväto Slavaga hiljuti House of Pedestriani dräägikooli lõpetanud Flame Boyanze. «Alles üheksa kuud tagasi Pedestriani ürituste seerial alustanuna on kolmandale kohale jõudmine päris hämmastav. Mul on väga hea meel, et sain olla osa drääg-kuningaid au sees hoidvast üritusest ja Sväto võidule kaasa elada,» tänas Flame.

Võistlusest võtsid osa ka tartlased Will Hung ja Oleandro, Leedut esindas King A ning lätlastest astusid lavale Dio De Sun, Vincent Hemingay ja Macho Queen.

Poolast pärit žüriiliige, drääg- ja burleskiartist Martwy tõstis esile ürituse olulisust kogukonna kokku toomisel. «Ei ole negatiivset rivaalitsemist, ainult lõbusalt koos veedetud aeg, toetus ja armastus,» sõnas ta.

Rahvusvahelisse žüriisse kuulusid drääg- ja kabareeartist Luka Mokka (Leedu), drääg- ja burleskiartist Martwy (Poola) ning kunstnik Vivianna Maria Stanislavska (Läti). Külalisesinejaks oli eelmise aasta võitja Dykeonaut (Eesti), õhtut viis läbi Baltic Drag King kollektiivi kaasasutaja Timmy.

Märksõnad

Tagasi üles