TÕUSEV TÄHT Metsik artist ajas rahva hulluks: «Inimesel ei saagi sellist energiat olla!»

Tõusev täht rokitaevas – Elukas. Foto: Erlend Štaub
Copy

«Elukas! Elukas! Elukas! Elukas!» Mis siin toimub, verbaalne vägivald? Vastupidi – publik avaldab valjuhäälselt oma poolehoidu äsja laval viimased akordid tõmmanud pöörasele punkroki pundile Elukas.

Inimesed ei taha mürgli lõpetamisest kuuldagi ja Eluka solist Karl tundub ise olevat samavõrra hoos. Tuleb lisalugu «Nälg». Karl Kärpuk põrkab nagu metsik loom ja seda on sütitav kuulda-näha. «Elukas, mis elukas! Inimesel ei saagi sellist energiat olla!» Nii hõikab üks esireas rokkiv vaimustuses fännitar teisele.

Lakad lendavad ja rahvas hullub. Raske roki seltskonna hulgas valitseb tavaliselt tugevama soo ülekaal. Meestele tundub selline toores energia ja vägivaldsena tunduv, aga tegelikult väga sõbralik väljaelamne, mida lava ees ennastunustavalt tehakse, kohe eriti hästi sobivat. Metal-tšikke muidugi leidub, aga mitte just ülemäära palju.Täna tundub aga, et viimane kui üks neist on selle lava ette kokku tulnud.

Kaks imekaunist metal-muusika austajannat. Kõik rokikaunitarid tõi Elukas lava ette!
Kaks imekaunist metal-muusika austajannat. Kõik rokikaunitarid tõi Elukas lava ette! Foto: Erlend Štaub

Püüame bändi kinni sekund peale lavalt maha tulekut. Mis tunne on nii hullu kütet anda? Kuidas see käib? Vaata videot – saad kätte kõige vahetumad emotsioonid ja korraliku energialaksu ka!

Simo: Jou mees, kõva keika, aitäh!

Karl Kärpuk, Eluka solist: Aitäh sulle ka!

Simo: Kas saad eksklusiivselt meile ühe fraasi laulda, mis on su lemmik?

Karl: Kui ka otsa saand on ramm, siis iga samm on kindlalt järgmine.

Säde: Mis tunne on lavalt maha tulla peale nii võimast sõud?

Karl: Tead, väga hea tunne on. Alati on siuke kerge pingelangus, tuju on väga hea. Ühtki korda ei ole nuttes lava pealt maha tulnud!

Simo: Punt on teil kõva, kõik on vennased koos. Kõigil on mugav, kõik armastavad teineteist ja kindlasti vihkavad ka vahepeal...

Karl: He-heee. Ei! Meil on ainult puhas armastus. Isegi mitte ühtki milligrammi ka vihkamist ei ole. 

Annie Ott, Eluka manager: Kõik läks suurepäraselt, väga menukas.

Hans Tort, Eluka trummar: Kell üks päeval suutis rahvas kõvasti möllata. Väga lahe rahvas oli, mõnus!

Elukas laval, bändimeeste vahel valitseb vendlus ja ainult armastus.
Elukas laval, bändimeeste vahel valitseb vendlus ja ainult armastus. Foto: Erlend Štaub / Hard Rock Laager
Reporterid Simo Männiste ja Säde Külaots, Hard Rock Laager.
Reporterid Simo Männiste ja Säde Külaots, Hard Rock Laager. Foto: Simo Männiste
Elukas laval. Sellist energiat tõesti pole kellelgi teisel.
Elukas laval. Sellist energiat tõesti pole kellelgi teisel. Foto: Erlend Štaub / Hard Rock Laager

Kuula rohkem Eluka muusikat ja hoia end kursis, millal ja kus see metsik punt järgmine kord lavale astub, siin!

Võimsa ja tulise energiaga staare astus sel aastal Hard Rock Laagris lavale korralik paraad. Dmitry Darling pundist Freakangel hoiab tõenäoliselt siiani kõige seksikama aritsti tiitlit. Vaata ise!

Tahad veel? Vaata üle Hard Rock Laager 2024 galeriid:

Loe blogi, saad kätte tunde, nagu oleksid ise kohal olnud. Ja kui kuulud nende õnnelike hulka, kes platsil rokkisid, saad äratundmisrõõmu ja lisaks kõvasti naerda. Kohapeal kaotati nii südameid, ketse kui proteese...

Pärleid Hard Rock Laagri blogist:

«Sõbrannal jäid proteesid Vana-Vigala bussijaama. Ega keegi ei saaks neid ära võtta, kes veel seal on?»

Üks on igatahes kindel – raske roki rahvas oskab pidutseda pöörasemalt kui keegi teine!

Tuleb tunnistada, et kohalikud muusikasõbrad on leidlikud. Mõni kavalpea sõudis paadiga kohale ja kikitas üle vee kõrvu. 

«Ma olen esimest korda siin. Ma ei teadnud enne isegi seda, mis nägu need rokkarid on!» Teeme siis asja selgeks. Milline on õige rokkari nägu, saad teada blogist.

Eluka lugu «Vein»

Elukas on pöörane punkrokk-bänd, mis annab hullult ägedaid laive. Hard Rock Laagris astus punt üles lausa kahel korral – nad kütsid rahva kuumaks laagri soojenduspeol Läburint ning andsid veel teisegi tulise laivi laupäeva esimeses pooles. Ka see fakt annab kinnitust energiast, mida inimestele harva antakse. Mitte ükski teine metal-bänd sarnase tembuga toime ei tulnud ja mitut käredat kontserti järjestikku ei kütnud.

Elukas laval.
Elukas laval. Foto: Erlend Štaub / Hard Rock Laager

Tegu on üpris noore pundiga, mille populaarsus tõuseb nagu rakett. 2021 aasta sügisel tuldi kokku ja esimene kontsert anti 25. märtsil 2022. Järgnesid esinemised MC Madallend motoklubis ning klubis Barbar Velikije Luki soojendajana. Sama aasta maikuus läks Elukas stuudiosse, et salvestada 3 singlit. Siht on esitada enda kirjutatud originaallugusid, teha muusikat, mida ilma Elukata maailmas olemas ei olekski.

Eluka singel «Ajurünnak» pääses RockFM SoundCheckis detsembris viie parima hulka ning raadiokuulajad hääletasid selle ka RockFMi korraldatud võistlusel Aasta Rock Hümn 3. kohale Eesti muusika kategoorias.

Rõõm tuleb välja elada! Elukas tegi seda ühel korral niivõrd tuliselt, et purustas oma randmeluu. Kas selline on tavaline jahe eestlane? Oo ei!
Rõõm tuleb välja elada! Elukas tegi seda ühel korral niivõrd tuliselt, et purustas oma randmeluu. Kas selline on tavaline jahe eestlane? Oo ei! Foto: Erlend Štaub

Jaanuaris 2023 osales Elukas Barbar Feast 2023: Band Battle võistlusel. Ja võitis selle! Karli ebainimlikku energiataset illustreerib värvikalt järgmine fakt: Band Battle poolfinaalist edasipääsemisest kuuldes tabas solisti selline õnnejoovastus, et noormees lõi sellise metsiku jõuga poksiautomaati, et murdis randmeluu.

Eluka ebüüt EP «Loomad Koos» tuli avalikkuse ette 2023. Hittloo «Raudilves» taustast räägib Karl muide ka meie intervjuus.  Tuliuus singel «Nälg» toodi rahva ette loetud päevad tagasi 25.juunil. Kuulata saab seda vinüülplaadil ja digitaalselt kõikidel voogedastusplatvormidel. Vinüülplaadile on lisatud helikatkeid, mida digiversioonides kuulda ei ole.

Elukas on

  • Alan Urva – bass / taustavokaal
  • Hans Tort – trummid
  • Karl Kärpuk – vokaal
  • Raido Krutto – kitarr / taustavokaal
  • Sten Olof Abram – kitarr

Elukat saab lähiajal laval näha 4. juulil Õllesummeril Tallinnas. 19.juulil Mototoobril Saaremaal ja 20. juulil Konservatooriumis Viljandis.

Elukas mürgeldab laval. Küte on korralik!
Elukas mürgeldab laval. Küte on korralik! Foto: Erlend Štaub
Tagasi üles