Odavast veebipoest ostetud ehted said naisele saatuslikuks

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Internetist hea hinnaga leitud ehted võivad esmapilgul tunduda ohutud, kuid mõningal juhul võib nende kandmine põhjustada ootamatuid allergilisi reaktsioone. 

USAst pärit Erin Dunnil tekkis üleöö äärmiselt valulik lööve, mis ilmnes kuivade erkpunaste laikudena silmapiirkonnas, kõrvadel, huultel ja kätel. Esimese asjana pöördus naine silmaarsti poole, kes pakkus talle valu leevendavaid silmatilkasid, kuid otsest ravi ta ei saanud. 

Kuue kuu vältel proovis Erin ise löövet ravida. Ta alustas järk-järgult enda elustiili muutmist. Ta kohandas toidumenüüd ning andis ka enda kassile muud sööki, seda kõike asjata. Kahtlustades, et probleem võib peituda hoopiski ripsmetušis, vahetas ta välja nii selle kui ka muud meigitooted, millest siiski ei olnud kasu. 

Vaatamata kõigile katsetustele veetis ta oma igapäevaelu valudes. Naine ei saanud enda nägu pesta, sest iga kord, kui ta löövepiirkonda hõõrus või sellele vastu läks, tekitas see ülisuurt valu. Lõpuks otsustas ta eemaldada enda kõrvarõngad ja sõrmused ning imekombel hakkasid sümptomid tasapisi taanduma. 

Seejärel sai Erinile selgeks, et lööbe oli põhjustanud odavate hindadega veebipoest ostetud ehted, mis sisaldavad niklit. Naine kahetseb, et ta varem selle peale ei tulnud, et asi võib olla kõrvarõngastes ja sõrmustes, mida ta iga päev kandis. Tema arvates sattus nikkel pideva kandmise tõttu vereringesse, kuid dermatoloogi Azadeh Shirazi sõnul tekivad sellised reaktsioonid otsekontaktist nikliga. On võimalik, et Erin võis enda silmi hõõruda, mille käigus puutusid need sõrmustega kokku. Shirazi arvates ei saa ka välistada näiteks niklit sisaldavaid lauvärve või ripsmekoolutajat, vahendab Daily Mail. 

Kuna Erin pidi kulutama sadu eurosid arstivisiitidele ja erinevatele ekseemi ravivatele kreemidele, soovitab ta enne üleliigseid kulutusi teha kindlaks, kas tegu võib olla hoopiski metallide põhjustatud allergiaga. 

@formervegetarian Teehee #greenscreen #eczema #eczemahealing #skin #jewelry #health #holistichealth #fyp #foryoupage #foryou #skincare ♬ original sound - Erin

Tagasi üles