Buckinghami palee avaldas kuningas Charlesist seninägemata foto

Naine
Copy
Kuningas Charles
Kuningas Charles Foto: AFP/SCANPIX

Buckinghami palee on avalikustanud uue silmatorkava foto kuningas Charles IIIst, mis on jäädvustatud vaid mõni kuu enne tema vähidiagnoosi.

75-aastane monarh, keda praegu haiguse tõttu ravitakse, naeratab kuninglikul pildil, mis  Ühendkuningriigi relvajõudude päeva tähistamise puhul avaldati, kirjutab New York Post.

Portree tegi seltskonnafotograaf Hugo Burnard eelmise aasta novembris, vähem kui kolm kuud enne seda, kui Charles teatas, et tal on vähk.

«See on segu formaalsusest ja mitteametlikkusest, mis tõmbab ligi,» ütles Burnard The Telegraphile oma foto kohta. «Kuningas kannab oma medaleid uhkusega, kuid need ei ole pildi peamine fookus.»

Kuningas Charles poseerib äsja avaldatud fotol vormiriietuses.
Kuningas Charles poseerib äsja avaldatud fotol vormiriietuses. Foto: Scanpix/AFP

Punane fopaa

Mai keskel avalikustas Buckinghami palee portree kuningast, mis sai avalikkuselt palju vastukaja.

Buckinghami palees avalikustati mais esimene ametlik maalitud portree kuningas Charles IIIst pärast tema kroonimist. Vägagi punasel maalil on kuningas Charlesi näha ametlikus sõjaväevormis ning tema ühel õlal ilutseb kaunis liblikas, kirjutas Elu24.

Maali autor on Briti maalikunstnik Jonathan Yeo, kes on maalinud muu hulgas ka Tony Blairi, Sir David Attenborough' ja David Cameroni. Yeo sõnul soovis ta, et maal oleks omanäoline ja modernne, kuid ta otsustas siiski kasutada ka mõningaid kuningliku portreepildi traditsioonilisi esemeid, nagu sõjaväeriietust ja mõõka.

Tagasi üles