4 põhjust, miks sa ikka veel vallaline oled

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Psühholoog Judy Ho avaldab neli sagedast põhjust, miks sa ikka veel vallaline võid olla. 

Ebakindel kiindumusstiil

Kiindumusstiil saab alguse juba lapsepõlvest. Selle järgi, kuidas laps oma vanematest eraldumisele reageerib, kujuneb välja teatud käitumine, mis kandub edasistesse suhetesse täiskasvanueas. Ebakindla kiindumusstiiliga inimestel on raskem säilitada kvaliteetseid suhteid. Hirm läheduse ees ja usalduse puudumine võivad tekitada raskusi romantiliste sidemete loomisel, vahendab Newsweek.

Kõikuv enesehinnang

Väga keeruline on kedagi teist armastada, kui sa ei suuda iseennast aktsepteerida. Madal enesehinnang võib takistada romantiliste suhete loomist ja nende arenemist tõsisemaks suhteks. Võivad tekkida kahtlused selle suhtes, kas ollakse üldse väärt kogema kellegi armastust ja hoolitsust. Selline mõtteviis võib tekitada käitumist, mis viib lõpuks lahkuminekuni. 

Varasem suhtetrauma

On täiesti mõistetav, et varasemad suhted mõjutavad meie käitumist, olgu selleks nii romantilised partnerid või ka vanemate hoolitsus. Need, kes on kogenud emotsionaalset või füüsilist väärkohtlemist, võivad tunda, et uuesti suhtesse astumine on keeruline. 

Karjäär ja isiklikud eesmärgid

Võib juhtuda, et inimesed on teadlikult või teadmatult vallalised. Mõnede jaoks on töö ja muud eesmärgid tähtsamad või on esikohal suhted sõprade ja lähedastega. Samuti võivad ebarealistlikud ootused raskendada sobiva kaaslase leidmist.
 

Tagasi üles