Kuningas Charles elab lastelastega lähedase suhte puudumist valusalt läbi

Naine
Copy
Kuningas Charles III Buckinghami palee rõdul.
Kuningas Charles III Buckinghami palee rõdul. Foto: Shutterstock

Kuningas Charles III tegi üllatava avaliku kommentaari oma lastelaste kohta. Hiljuti avaldatud teated perekonna suhete kohta räägivad ka tema kahetsustest.

75-aastane Briti monarh tervitas teisipäeval Buckinghami palees Jaapani keisrit Naruhitot ja keisrinna Masakot. Kuningas Charles mainis riikliku banketi kõnes mõningaid Jaapani kultuuri aspekte, sealhulgas Hello Kittyt, lendõngitsemist ja Pokémoni. Ta mainis kõnes ka oma lapselapsi.

«Mul on kahju teatada, et mul pole hiljutiste kalapüügikatsetega õnne olnud – Pokémoni fraas gotta catch ’em all (peab nad kõik kinni püüdma) võib minu lastelastele tuttav olla, kuid minu jaoks on see pigem unistus, mille poole pürgida,» naljatas ta.

Charlesil on kokku viis lapselast. Tema vanimal pojal, prints Williamil (42), on oma naise Kate Middletoniga (42) kolm last: prints George (10), printsess Charlotte (9) ja prints Louis (6). Tema nooremal pojal, prints Harryl (39), on Meghan Markle’iga (42) kaks last: prints Archie (5) ja printsess Lilibet (3).

Kuningas on Williami lastega palju aega koos veetnud, kuid mitte Harry lastega. Harry ja Meghan kolisid 2020. aastal USAsse ning loobusid perekonna pingelistest suhtest tingituna oma kuninglikest kohustustest.

Kuninglik kommentaator Michael Cole ütles, et Charles kahetseb, kuidas tema keeruline suhe Harryga on tema suhet Archie ja Lilibetiga mõjutanud. Michael ütles 11. juunil, et Charles elab oma California lastelastega lähedase suhte puudumist valusalt läbi.

«Kuningas Charles on Archiet isiklikult näinud vaid mõned korrad ja printsess Lilibeti ainult ühe korra,» ütles Michael. «Sussexid ei kasutanud võimalust lasta Lilibet St. George’i kabelis ristida, kuigi seda oleks lihtne olnud korraldada.»

Veebruaris saadud vähidiagnoos on väidete kohaselt Charlesi suhted lastelastega perspektiivi pannud. «Olles teadlik, et aeg on kallis, kahetseb kuningas, et ta ei saa Archie’le ja Lilibetile lähemal olla,» ütles Michael.

Diagnoos tehti teatavaks pärast laienenud eesnäärme operatsiooni, kui Buckinghami palee jagas avaldust, et kuninga haiglas viibimise ajal tuvastati veel üks murekoht. «Tema Majesteet on alustanud regulaarsete raviprotseduuridega, mille ajal on arstid soovitanud avalikud kohustused edasi lükata. Sel perioodil jätkab Tema Majesteet riigiasjade ja ametliku paberimajandusega tavapäraselt.»

Charles naasis avalike kohustuste juurde 30. aprillil ning allika väitel olevat ta seda innukalt oodanud, vahendab In Touch Weekly.

«Tal on kohuse- ja vastutustunne olla avalikkuse ees — isegi siis, kui ta ei tunne end 100 protsenti hästi.»

Tagasi üles