Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

PIHTIMUS «Arvake ära, kelle elu on muutunud ja kelle mitte?» Värske ema igatseb endist elu (3)

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Naine tunnistab, et kahetseb emaks saamist ning igatseb enda varasemat elu. 

Värskelt emaks saanud naine jagab lapsevanemate internetifoorumis What to Expect enda kogemust emaks saamisest ja sellega kaasnenud tunnetest.  

Naine selgitab, et tegelikult ei olnud tal kunagi plaanis lapsi saada, kuid kohtudes oma praeguse abikaasaga, muutis ta meelt. Kuna mees soovis väga isaks saada, siis lasi ta ennast ära rääkida ja andis järele ühiskonna ootustele. 

«Arvake ära, kelle elu on muutunud ja kelle mitte?» Naine tunnistab, et igatseb vana elu ja terve päev kodus istumine ning lapse eest hoolitsemine on tema jaoks väga igav. Isegi kui ta on proovinud järgida inimeste nõuandeid tegeleda samade hobidega, millega ta enne lapse saamist oli tegelenud, siis ei ole see enam sama, mis enne. «Ma nautisin väga tegevusi, mida sai üksinda teha, näiteks lugemine, aiandus, matkamine, aga ka reisimine ja abikaasaga telkimine.» Ta selgitab, et kuigi kõiki eelmainitud tegevusi saab ka koos lastega teha, siis on see palju keerulisem ja ei anna sama kogemust. 

Naine lisab, et mitte ainult ei muutunud elustiil, vaid ka kehakaal tekitab talle muret. «Ma igatsen enda sünnituseelset keha, olen 10 kg juurde võtnud ja umbes kolme riidenumbri võrra suurem,» räägib naine, kurtes, et ei mahu enam enda lemmikriietesse, mida ta varemalt kandis. Ta proovib aktiivselt kaalust alla võtta, kuid see on peaaegu võimatu. Isegi 20-minutilise treeningu tegemiseks on raske aega leida. 

Naine on kindel, et tegemist ei ole rasedusjärgse depressiooniga, vaid ta lihtsalt igatseb endist elu. Kuigi ta armastab oma last väga, siis ta igatseb aega, kus ta sai teha ükskõik mida ükskõik millal.

Tagasi üles