Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

See levinud näohooldustoode võib sinu nahale liiga teha

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Esteetilise meditsiini ekspert jagab inimestele infot selle kohta, miks populaarne aknevastane toode mõjub lubatule vastupidiselt.

Esteetilise meditsiini ekspert Maja Naruszewicz räägib enda TikToki postituses, miks vistrikuplaastrid ei pruugi üldse nii mõjuda, nagu seda on lubatud. 

Kanadas tegutseva meditsiinilise spaa omanik jagab tihti enda sotsiaalmeedias nõuandeid parema näonaha saavutamiseks. Viimaste aastate jooksul populaarsust kogunud plaastreid on olemas nii neutraalsetes toonides kui ka lustakate kleepsudena, mida on nähtud ka kuulsatel staaridel. Plaastrid peaksid aitama vistrikke peita ja kiirendama nende taandumist. Maja toob välja kolm põhjust, miks akneplaastrite kasutamine võib nende lubatud toimele vastupidiselt mõjuda. 

Tekitavad põletikku

Maja sõnul tekitab vistrikuplaastrite kasutamine põletikku, mis omakorda häirib vistriku ümbruses oleva terve naha barjääri. Tõestuseks toob ta videos välja foto ärritunud nahast, millel on näha punast ringikujulist plekki, mis on ilmnenud peale plaastri kasutamist. 

Käitub nagu plaaster

Vistriku plaastriga katmine teeb just seda sama — kaitseb vistrikku nagu iga tavaline plaaster, kuid ei lase sellel hingata. Kasulikum oleks vistrik jätta ilma plaastrita ja võimaluse korral kasutada igapäevaseid nahahooldustooteid. 

Ebasobivad koostisosad

Mõni vistrikuplaaster sisaldab salitsüülhapet ja muid koostisosi, mis on kooriva toimega ja üldsegi mitte sobivad vistrikule pealekandmiseks. Happelise toimega koostisosad võivad tekitada probleeme nahabarjääris. 

Selle asemel, et vistrikuplaastre näonahal kasutada, soovitab ta neid hoopis kehale. Kuna ülejäänud nahk on palju paksem võrreldes näonahaga, siis sobivad plaastrid ideaalselt kehal olevatele vistrikutele või ka näiteks sissekasvanud karvadele. 

@self.skin This is just my opinion, if you like using pimple patches then keep using them. #pimplepatches #pimplepatch #acnetips #skincaretips #skincare101 #skintok #pimpletreatment ♬ original sound - Maja

Tagasi üles