Pere- ja seksitraditsioonid üle maailma, mis panevad kulmu kergitama

Naine
Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Shutterstock

Lugedes erinevaid voodieluga seotud tavasid üle maailma, jääb vaid tõdeda, kui mitmekesised ja unikaalsed võivad olla inimkonna kombed ja uskumused. Kuigi paljud neist tavadest võivad tunduda meile kummalised või isegi šokeerivad, peegeldavad need kultuuride ajalugu, uskumusi ja väärtuseid.

Uganda 

Ugandas ankole hõimu seas peetakse seksuaalseid oskuseid ja naudingut väga oluliseks. Pruudid läbivad enne abielu spetsiaalse koolituse, kus neid õpetatakse oma tulevasele mehele maksimaalset naudingut pakkuma. Õpetajaks on tihti pruudi tädi või mõni teine kogenud naine perekonnast.

Nepal

Lõuna-Aasia mägivabariik on koduks hõimudele, kes jagavad väga ebatavalisi pereväärtusi. Nepali peredes jagatakse kõike, sealhulgas oma naisi. Seega saavad ühest perest pärit vennad vahetada naisi või valida ühe naise, kes on kõigile üheks naiseks. Ajaloolased selgitavad seda nähtust nii, et see traditsioon pärineb aegadest, mil iga pere jaoks ei jätkunud maad ja seetõttu tuli elada üksteisele võimalikult lähestikku. 

Bihari osariik, India

Oleme kõik kuulnud pruudivargusest, kuid India Bihari osariigis on see tava veel kraad kangem – naine saab endale peigmehe näpata. Edukaks abieluks pole vaja muud, kui leida sobiv mees, kes tüdrukule meeldib ja tulevase naise perekond röövibki soovitud mehekandidaadi. Mehe arvamust ei küsita. Seksuaalelu toimub sellel paaril sarnases sunnitud formaadis.

Inimröövi abiellumiseks korraldavad tavaliselt naiste pered, kes soovivad väimeheks haritud ja korraliku töökohaga meest. 

Tahiti 

Tahiti saartel oli ajalooliselt tava, et neiu, kes soovib oma mehele truudust tõestada, pidi osalema rituaalis, kus ta veetis öö võõra mehega. Kui naine suutis selle mehe truudust rikkumata tagasi lükata, pälvis ta kogukonnas suure austuse ja kindlustas oma mehe armastuse.

Lõuna-Aafrika

Ainult ööpimeduses seksi armastajad hindavad kindlasti Lõuna-Aafrikas elavate hõimude traditsioone. Nimelt on seal mõnes hõimus intiimsuhted lubatud ainult pimedas. Väidetavalt eksisteerib see reegel seksuaalaktide arvu vähendamiseks, sest rasestumisvastaseid vahendeid seal eriti ei tunta ning suur sündimus ja ülerahvastatus ähvardab kõiki pereliikmeid näljahädaga.  

Kambodža

Kambodžas on huvitav traditsioon. Kui tüdruk saab 13-aastaseks, ehitavad vanemad talle eraldi onni, kuhu ta saab kutsuda iga mehe, kes talle meeldib ja temaga seksuaalvahekorda astuda. Sagedast seksuaalvahekorda ei kritiseerita kuidagi. Kui tüdruk jääb rasedaks ega kavatse abielluda, ei ütle keegi perekonnast midagi halba ja ka teised hõimu liikmed ei mõista neidu hukka. Ta jääb endiselt ihaldusväärseks pruudiks. 

Tagasi üles