Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Jõhker hooletus või kaval plaan? Ilukirurg põhjustas operatsioonilaual oma abikaasa surma

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ilukirurg dr Benjamin Jacob Brown vahistati, kui uurimise käigus paljastati tema naise operatsiooni üksikasjad.

Santa Rosa maakonna šerifi büroo teatas esmaspäeval 41-aastase dr Benjamin Jacob Browni vahistamisest. Dr Brownile esitati oma naise, Hillary Ellington Browni, hooletusest põhjustatud teise astme tapmise süüdistus.

Šerifi büroo andmetel kutsuti nende ametnikud 2023. aasta novembris dr Browni Restore ilukirjurgia kliinikusse, et elustada Hillaryt. Naine toimetati haiglasse intensiivraviosakonda, kuid ta suri seitse päeva hiljem.

Florida tervishoiuamet väljastas eelmisel kuul Brownile määruse, mis lõpetas tema litsentsi. Amet jagas lisainformatsiooni ka Hillary operatsiooni kohta, mille tõttu mees hiljem arreteeriti.

Hillaryl oli dokumentide kohaselt plaanis mitu operatsiooni: vähene lihaskoe pingutamine/kõhu armi korrigeerimine, mõlema käe rasvaimu, huulte süstid ja kõrvade korrigeerimine. Dokumenteeritud oli ka Hillary valmistatud ravimite lahus, mis koosnes lahjendatud lidokaiinist, epinefriinist ja naatriumvesinikkarbonaadist. Sellele lisaks oli naine võtnud peotäie tablette, seal hulgas vaaliumi, tramadoli ja rahusteid.

Dr Browni manustatud lahuse kohta puudusid dokumendid, mis oleks tuvastanud, kas lahus oli korrektselt valmistatud. Dokumentide kohaselt oli Hillary protseduuridega aidanud – naine õmbles lihaskoe pingutamise ja armi korrigeerimise järel nahka ise kokku. Naise jalad hakkasid pärast õmblemist tõmblema ning ta muutus rahutuks.

Hillary tõmblused süvenesid käerasvaimu teostamise ajal. Dr Brown süstis Hillary näkku ja huultesse tavalisest kontsentreerituma lidokaiini lahuse, kuid tunnistajate väitel oli see hoopiski lahjendamata ksülokaiin olnud. Hillary oli kohalolijaid ähmasest nägemisest teavitanud, mis terviseameti informatsiooni põhjal, kaasa arvatud lihastõmblus ja rahutus, viitab lidokaiini mürgitusele, mille järel jätkas dr Brown ainete süstimist naise näkku. Hillary kaotas meelemärkuse ning sattus krampidesse.

Assistendi soovitusele kutsuda kiirabi dr Brown keeldus ning käskis oodata. Mees andis järele alles 20 minutit hiljem, kui naise olukord oli märkimisväärselt halvem kui varem – väidetavalt oli Hillary juba mõned minutid varem elustamist vajanud. Naine suri 28. novembril, vahendab Toofab.

Terviseamet rõhutas dr Browni suutmatust meditsiinilisele hädaolukorrale reageerida, märkides ka personali väljaõppe puudumist. «Dr Browni hoolimatus patsiendi ohutuse suhtes, isegi kui patsient oli tema naine, näitab, et ta ei ole suuteline tulevastele patsientidele vajalikku abi pakkuma.»

«Ben Brown võttis minu lapselastelt ema, minu ainukese tütre ja meie säravaima tähe. Võib-olla saab ta vanglas väärilist tähelepanu,» ütles Hillary isa Marty oma avalduses Pensacola News Journalile.

Tagasi üles