Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

KAS TEADSID? Kriminoloog jagab ohutusalast nõuannet, mida iga lapsevanem teadma peaks

Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Laste ohutust ja turvalisust tagavaid nõuandeid pole kunagi liiga palju. USA-st pärit kriminoloog ja psühholoogia kraadiga Dannah Eve selgitas üht reeglit, mida reisidel ja väljasõitudel alati järgida tuleks. 

Dannah'l on kraad nii kriminoloogias kui ka psühholoogias ning ta on tuntud oma laste ohutust puudutavate näpunäidete ja nippide poolest.

Tema üht videot on vaadatud erinevates ühismeedia kanalites enam kui neli miljonit ja inimesed on sellest nõuandest pahviks löödud. 

«Ükskõik, kas olete taksos, bussis või muus sõidukis, ärge kunagi laske oma lapsel viimasena sõidukist välja tulla,» ütles Dannah oma kulutulena levivas videos. «Ärge kunagi andke kellelegi võimalust ära sõita, kui teie laps on endiselt sõidukis.» Eriti soovitab ta seda meeles pidada välismaal puhkusereisidel olles, väljaspool oma harjumuspärast turvalist keskkonda. 

@dannah_eve ⚠️NEVER let them be the last out! Please share! When I was little (and even a teen)… my mom got out first, then my dad would lead me to my mom and get out right behind me. A very simple thing to do that can protect your child and make it so they’re not an easy target. And if youre alone with your child, still have them get out first… just keep a hand on them as you follow behind. This can even be done with multiple. #childsafety #safety #situationalawareness #streetsmart #beaware #familysafety #safetyfirst #parentsofinstagram #parentsofig #momsofinstagram #dadsofinstagram #momsofig #momsofinsta #momsoftiktok #momsoftoddlers #staysafe ♬ original sound - Dannah Eve

Lasteturvalisuse ekspert selgitas, et kui ta kasvas, tagas tema isa alati, et oleks alati viimane, kes sõidukist välja astub. «Kõigepealt astus autost välja minu ema, siis mina ja alles siis isa,» selgitas Eve. «Väga lihtne asi, mida teha, aga kaitseb last ja ei lase tal sihtmärgiks muutuda.» Spetsialist rõhutab, et seda tuleks teha ka siis, kui lapsed peavad uksest välja saamiseks sinust üle ronima. 

Tagasi üles