Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

FOTOD Raske haigusega võitlev Céline Dion astus üle pika aja avalikkuse ette

Céline Dion 2017. aastal.
Céline Dion 2017. aastal. Foto: MPIFS / Capital Pictures / Scanpix

56-aastane laulja ja muusikaikoon Céline Dion tegi paar aastat tagasi avaliku pöördumise, et põeb rasket ravimatut haigust ning peab seetõttu esinemistega pausi tegema. 

2022. aasta detsembris diagnoositi Céline Dionil jäiga inimese sündroom. See on haruldane neuroloogiline haigus, mis põhjustab valulikke lihasspasme ja kerelihaste jäikust. Samuti ütles Dion, et paraku mõjutab see tema võimet laulda. 

Tervislik seisund ei lubanud tal enam esineda ja ta kinnitas, et üle kõige laulmist ja oma fänne armastava inimesena teeb ta läbi kõigepealt ravikuuri, et laval endast maksimum anda. «Ma töötan kõvasti, et oma jõudu taastada,» ütles ta 2022. aasta detsembris. «Kõige parem on esinemised ajutiselt edasi lükata, kuni olen tõesti valmis uuesti lavale tagasi tulema.»

Kümned hitid maailmakuulsaks laulnud hõbehäälne lauljatar pole oma haiguse detaile rohkem avaldanud, kuid tema karmist võitlusest on rääkinud tema perekond. Ravi sellele haigusele seni leitud ei ole.  

Céline Dion eile, 17. juunil dokumentaalfilmi eellinastusel 
Céline Dion eile, 17. juunil dokumentaalfilmi eellinastusel Foto: Sonia Moskowitz Gordon / ZUMA Press Wire / Scanpix

Juuni lõpus linastuva dokumentaalfilmi «I Am: Céline Dion» treileris näidatakse aga avalikult, kui habras Céline haigena välja nägi. Dokumentaali eellinastusel astus habras laululegend üle pika aja ka kaamerate ette. 

Céline Dion
Céline Dion Foto: Evan Agostini / Invision / AP / Scanpix

Céline kiirgas elegantsi ja väljapeetust ning nägi haiguse kiuste välja väga särav ja kaunis. Valget seelikut ja pluusi kandev Dion oli heas tujus, poseeris kaameratele ja vestles fännidega. 

Tagasi üles