Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

ÕIGUSTATUD PETTUMUS? Naise otsus pulmast mitte osa võtta ajas venna vihaseks

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Üks naine Ameerika Ühendriikidest, kes on viimased kümme aastat välismaal elanud, on perekondlikel sündmustel käimisest tüdinenud. Seda selle tõttu, et ta peab iga aasta üritustest osa võtmiseks suuri summasid kulutama.

Naine jagas oma pettumust Redditis, kui tema vend teavitas teda oma peatsest pulmast. Olles käinud isegi venna esimeses pulmas, oli ta nördinud, kui vend keelas tal kaaslasega tulla, sest tal polnud püsivat partnerit ega järglasi. «Olen kulutanud nii palju aega ja raha tähtpäevade, sünnipäevade ja muude perekondlike sündmuste jaoks koju lendamiseks. Ainult selleks, et end üksikuna, lastetuna ja ignoreerituna tunda. See mõjutab mu vaimset tervist,» ütles naine.

Naine avaldas pettumust, kuna vend ei tahtnud lihtsat palvet rahuldada. Tema soov oli parim sõber kaasa võtta, keda terve perekond teab ja tunneb – sõber olevat perekondlikest sündmustest juba aastaid osa võtnud. Ta lisas, et oli kümme aastat varem toimunud venna pulma jaoks üüratuid summasid kulutanud, sealhulgas ka erinevatel viisidel pulma rahaliselt toetanud, vahendab Daily Star.

Pideva vaeva nägemisest tüdinenud naine otsustas vennale öelda, et ta ei taha pulmast osa võtta. Otsus vihastas venda, kuid naine kaitses oma seisukohta, märkides, et vastupidise olukorra puhul lubaks ta oma venna sõbral pulmas osaleda. «Ütlesin, et kui ta ei suuda seda väikest ohverdust mu jaoks teha, siis ma ei kavatse tulla. See ärritas teda, aga ma olen eluetapis, kus mul on kõrini sellest, et ainult mina pean millegi nimel pingutama.»

Kaheldes oma otsuses, otsis naine Redditist vastust küsimusele, kas tema suhtumine oli põhjendatud. Kuigi osa kinnitas, et ülekohtu tundmine oli õigustatud, ütlesid teised, et vend peaks saama külaliste üle otsustada.

«Kas sa oled perele oma tunnetest rääkinud? Sellest, et sa kulutad palju raha ja aega, kuid nemad ei vasta samaga? Arvestades, et see mõjutab su vaimset tervist, siis soovitan sul nii sagedane külastamine lõpetada,» ütles üks kommenteerija.

«Lõpetage kogu oma aja ja raha kulutamine teiste inimeste nimel. Ma sattusin kunagi samasse lõksu. Pere ei leidnud vaba aega, et mulle külla tulla, kuid puhkusel käisid nad pidevalt. Lihtsalt mitte minu juures,» nentis teine.

«See on siiski tema pulm. Ta ei peaks oma erilise päeva jaoks midagi ohverdama,» lisas kolmas.

Tagasi üles