Kahe aastaga 91 kilo kaotanud naine jagas oma edu võtit

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Loo avafoto on illustratiivne.
Loo avafoto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

35-aastane Leah Mancuso vaevles kogu elu suure ülekaalu käes. Eriti hulluks läks tema sõnul probleem siis, kui ta sai autojuhiload ja kiirtoit muutus tema jaoks iga kell kättesaadvaks. 

35-aastane Leah Mancuso on lapsepõlvest saati ülekaaluline. Olukord halvenes, kui naine sai juhiload, mis võimaldasid tal igal ajal kiirtoitu osta. Selle tulemusena sõigi ta peamiselt suurtes kogustes väga töödeldud toite, näiteks takosid ja pitsat. «Ma ei mõelnud sellele, mida ma söön, mõtlesin ainult sellele, et tahan süüa,» ütles ta Business Insiderile.

Mancuso tundis end oma kehas mugavalt, kuigi liigne kaal piiras tema eluviisi. Näiteks vältis ta lendamist, sest ta oleks pidanud maksma kahe istekoha eest. 

Naine sai aru, et tal on aeg kaalust alla võtta alles 2022. aastal Disneylandi perereisil. Oma kaalu tõttu, mis sel ajal oli 176 kilogrammi, ei saanud Mancuso enam normaalselt kõndida ning kannatas õhupuuduse, migreeni ja liighigistamise käes.

Naine alustas oma teekonda kaalulangetamise poole väikeste, aga õigete sammudega: ta hakkas rohkem liikuma ja oma toidumenüüsse tervislikumaid valikuid tegema. Alguses jalutas ta oma kodus ja maja hoovis, sest häbenes võõraid pilke, aga peagi hakkas ta siiski ka väljaspool kodu suuremaid kõnniringe tegema. Ta seadis endale normiks iga päev 8000 sammu teha ja pidas sellest järjekindlalt kinni. 

Mancuso otsustas elustiili muuta «kõik või mitte midagi põhimõttel». Ja tema edu võtmeks saigi järjekindlus ja suutlikkus mitte alla anda. 

2023. aasta detsembris käis Mancuso oma perega uuesti Disneylandis, kaaludes nüüd 85 kilogrammi. Nüüd hoiab naine end selles kaalus ja ei unista ühestki konkreetsest kaalunumbrist: «Tahan lihtsalt tunda end oma kehas hästi ja teha kõike, mida soovin,» selgitas ta.

Tagasi üles