Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Mees pihib: vihkan oma last, isaks saamine rikkus mu elu

Copy
Illutreeriv foto.
Illutreeriv foto. Foto: Shutterstock

Masenduses mees kurdab, et laps rikkus tema abielu ning ei talu seetõttu oma järeltulijat silmaotsaski. Lugejad aga kahtlustavad, et mehe mure põhjus peitub hoopis mujal. 

Mees küsib nõu, sest enda sõnul ei suuda oma tütart armastada ning soovib, et poleks last saanud. Isaks saamisega nõustus ta seetõttu, et tema abikaasa soovis väga emaks saada ning armastava mehena soovis ta naise õnnelikuks teha. Aga võta näpust! Paari abielu on lõhki minemise äärel ning mees süüdistab selles oma peagi kahe-aastaseks saavat tütart. 

«Arvasin, et saan isa rolliga hakkama ja suudan saada heaks lapsevanemaks, aga seda ei juhtunud. Ma vihkan isaks olemist. Ma vihkan, et pean koju tulles lapse eest hoolitsema. Ma ei tunne soojust või kiindumust, kui teda (tütart) süles hoian. Ma tunnen hirmu, vastikust ja vihkan seda last ning isadust üleüldse.» 

Mees kirjutab Redditis, et on lapse nutu tõttu öösiti ärkvel olnud ning ei salli ka seda, et on ise oma naise tähelepanust ilma jäänud. «Mu naisel pole minu jaoks enam aega, ta pühendab iga tunni meie tütrele. Laps on abikaasa jaoks nagu kinnisidee – me ei tee enam peaaegu midagi, mis ei ole seotud lapse ega tema eest hoolitsemisega,» heidab mees oma abikaasale ette.  

Nõuanded, mida mehele anti, on mõistvad, kuid tal palutakse kiiremas korras terapeudi poole pöörduda. «Sa võtsid vastutuse saada laps, aga ei tule isaks olemisega toime – otsi abi, et see maimuke üles kasvatada.» Ka tuuakse välja, et iga laps on armastust väärt. 

Samuti kahtlustatakse, et mees põeb rasket sünnitusjärgset depressiooni. 

Hea lugeja, mida arvad sina? 

Tagasi üles