Tüdruk vajas Temust ostetud küüneliimi tõttu nahasiirdamist

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Shutterstock

Odavate hindade ja lõputu tootevalikuga Temu veebipood on populaarne üle maailma, ka eestlaste hulgas. Aga kõik sealsed tooted ei ole ohutud. 

11-aastane Briti tüdruk Chloe vajas nahasiirdamist, et parandada küüneliimi tekitatud kohutavaid põletushaavu. Toode, mis valusaid vigastusi põhjustas, oli tellitud populaarsest internetipoest Temu. 

Tüdruk tellis Temust maniküürikomplekti, kus olid plastist kunstküüned ja liim ning asus emaga koos laua taga istudes neid paigaldama. «Lobisesin lapsega niisama ja järsku ütles ta ehmunult, et ta käsi justkui põleb,» kirjeldas Chloe ema Stacey juhtunud õnnetust. «Ta oli kogemata küüneliimi oma käsivarrele tilgutanud.» 

Ema andis lapsele esmaabi, hoides tema kätt külma vee all ning pani katkisele nahale põletusevastast geeli. Järgmisel hommikul olid tüdruku käel murettekitavad villid. Need olid Stacey sõnul nätsupadjakese suurused ja täitusid õhuga. Kiiresti toimetas ta lapse haiglasse, kus tuvastati, et keemiline põletus on tunginud läbi kõigi nahakihtide kuni närvideni. Tüdruku käsivarrele oli vaja siirdada nahka, et see paraneda saaks. 

Stacey on väga ärritunud ja ei mõista, kuidas nii ohtlik toode müügil on. Tema abikaasa Jamie võttis ühendust ka Temuga. Veebipood pakkus neile kompensatsiooniks 150 dollari suurust krediiti, kuid pere ei võtnud seda vastu. 

Temu pressiesindaja ütles, et veebiplatvorm võtab tooteohutust väga tõsiselt ja sel konkreetsel tootel oli hoiatus, et hoida lastele kättesaamatus kohas. Toode oli tsüanoakrülaadil põhinev küüneliim, aine, mis on tuntud oma tugevate sidumisomaduste poolest. Nad kahetsesid tüdrukuga juhtunut ja andsid perele 1500 dollarit krediiti, öeldes, et ei soovi sellega vastutusest kõrvale hiilida, vaid peegeldavad oma pühendumist klientidele ja teadvustavad kahetsusväärset olukorda.

Tagasi üles