Südamlik põhjus, miks prints William abieluettepanekuga mitu aastat viivitas

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Walesi printsess Catherine ja prints William.
Walesi printsess Catherine ja prints William. Foto: Suzanne Plunkett / POOL / Reuters / Scanpix

Tulevane kuningas William oli Catherine'iga paar kaheksa aastat, enne kui naisele abieluettepaneku tegi. See valik oli väga teadlik ja ta selgitab, miks nii kaua kosimisega ootas. 

Prints William ja printsess Catherine on abielus olnud 13 aastat, enne seda olid nad paar koguni kaheksa aastat. Mees ei jätnud oma armsamale abieluettepanekut tegemata mitte kahtlusest või hoolimatusest, hoopis vastupidi. Viivituse põhjuseks oli soov pakkuda naisele turvalisust ning jätta talle taganemistee. 

William teadis, et tulevase kuninganna elu pideva avalikkuse surve all saab olema väga keeruline ja raske. Seetõttu sooviski ta, et Kate saaks võimaluse selle eluga tutvuda ja harjuda, enne kui ametlikult troonipärija kaasaks saab. Ta räägis ITV-le: «Tahtsin anda talle võimaluse seda elu seespoolt näha ja vajadusel taganeda, enne kui seda kõike liiga palju saab.»

William tegi abieluettepaneku 20. oktoobril 2010 romantilisel puhkusel Keeniasse, kus paar veetis aega metsloomade kaitsealal asuvas majakeses. Prints soovis tulevasele naisele veidi oma romantilist külge näidata ning just seetõttu valis kohaks kauni Keenia. Ajalises mõttes ei olnud tal ettepaneku jaoks kindlat päeva paigas, tegi selle siis, kui tundus õige aeg. Kate'i jaoks oli ettepanek romantiline.

Tagasi üles