Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

KUIDAS EDASI KÄITUDA? Mu abikaasa saatis minust alasti pilte oma sõbrannadele ühel kindlal põhjusel

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

Võlgades naine pöördus nõu saamiseks internetifoorumi poole, et küsida, kuidas tuleks käituda, pärast seda, kui ta avastas, et tema mees on saatnud temast seksuaalseid pilte teistele naistele.

Ta pöördus Mumsneti poole, selgitades, et paari 15-aastase suhte jooksul on ta tundnud ennast üliõnnelikuna, hoolimata sellest, et mees oli suhte algul hasartmängu probleemide ja võlgade küüsis, millest neil õnnestus küll üle saada.

Aastaid hiljem olevat ta avastanud oma mehe telefonist pildi mehe enda peenisest. Naine oli veendunud, et mees kavatses selle saata oma naiskolleegile, kuna väidetavalt oli see kolleeg saatnud mehele pildi endast. «Kui ma küsisin talt selle kohta, siis ta tunnistas seda ja ütles, et ta oli siiski otsustanud endast pildi mitte vastu saata.»

«Ma usun seda, sest ta ilmselt pole piisavalt nutikas, et oleks kustutanud töökaaslaselt saadetud sõnumid. Aga mida ma veel avastasin, oli see, et samal ajal, kui ta oli pilti tegemas, oli ta jätnud meie kaheaastase lapse alumisele korrusele üksi söögitooli istuma, millest ta oleks saanud vabalt välja ronida. See oli tõesti raske, kuid ma andestasin talle.»

Naine rääkis edasi, et paar on vahepeal uuesti saanud suuri võlgu kaela, kuna mees kaotas töö, oli Covidi aeg ja ta oli rase. Samuti on nende seksuaalelu kannatanud märkimisväärselt, kuna mees töötab seitse päeva nädalas, et pere võlgadest välja saada.

Nüüd tundub, et vanad probleemid on taas esile kerkinud. Ta jätkas oma pikka postitust: «Ma kasutasin hiljuti tema telefoni, kuna minu oma oli tühjaks saanud ja ma tahtsin niisama scrollida. Tema sõnumid olid lahti ning ma nägin, et tal oli listis seal palju tundmatuid naisi. Avasin siis mõned vestlused ning nägin, et ta oli saatnud neile siivutuid pilte, kus ka mina peal olin! Ja seal oli kirjas midagi sellist, et «oleme naisega sinust sisse võetud ning tahaksime kolmekesi voodirõõme jagada».

Šokeerivalt lisas ta: «Kõige hullem oli see, et ma avastasin, et ta oli saatnud pilte minust ennast rahuldades, et «tõestada», kui huvitatud ma neist naistest oleks. Need pildid sisaldasid nii minu nägu kui kõike muud ja need olid mõeldud ainult tema silmadele.»

Naine otsustas mehega rääkida, pärast mida mees eitas, et oleks midagi valesti teinud, pakkis asjad ja läks oma vanemate juurde. «Ma ei saa võlgade pärast lubada, et ta lahkuks, kuna ma ei jõua ise töötades kõiki neid ära tasuda. Samuti ma ei taha, et ta võtaks meie lapsed oma vanemate juurde, sest siis ma ei näekski neid,» oli naine mures. 

Ta lõpetas oma postituse, küsides foorumilt: «Ma ei tea, mida ma temalt enam tahan. Ma arvan, et oleksin vist peast soe naine, kui lubaksin tal olla minuga järgmised kaks aastat – nii kaua, kuni olen lõpetanud ülikooli ja võlgadest prii. Või kas ma peaksin lihtsalt leppima sellega, et ma ei saa oma unistuste tööd ja kõike, mille nimel olen nii palju vaeva näinud, ning kuulutaksin välja pankroti ja kaotaksin oma kodu?»

Mida arvasid inimesed sellest?

Ei möödunud kaua aega, kui sajad kasutajad olid sellele reageerinud ja mehe teod üksmeelselt hukka mõistnud. «Sa pead kohemaid põgenema sellest suhtest,» kirjutasid paljud. «Milline kohutav usalduse rikkumine,» ütles üks Mumsneti kasutaja. 

Teine nõustus: «Milline usalduse kuritarvitamine. Sa andsid talle pärast hasartmängudest kaela sadanud võlgu juba teise võimaluse ja töötad nende tasumiseks nagu orav rattas...»

Kolmas lisas: «Ta kõlab nagu psühhopaat. Kui oled kindel, et teie ja lapsed ei ole tema pärast ohus, siis arvan, et on hea mõte hoida vaikset joont, kuid proovi oma asjad järgmise paari aasta jooksul korda saada, et lahutada.»

Tagasi üles