5 ootamatut põhjust, miks granaatõuna söömine sulle kasulik on

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Granaatõun on magus ja hapukas puuvili, mille kalorisisaldus on madal, kuid seejuures sisaldab rohkelt mineraale, kiudaineid ja vitamiine, mis aitavad säilitada hea tervise nii seest kui väljast. Allpool leiad erinevad põhjused, miks peaksid just selle puuvilja oma menüüsse lisama.

1. Hoiab naha tervena

Uuringu järgi võib granaatõunamahla joomine muuta naha kaitsebarjääri tugevamaks, mis omakorda aitab kaitsta UV-valguse eest.

2. Ennetab vähki

Granaatõunas leidub rohkelt antioksüdante ja vajalikke vitamiine, mis aitavad kehal põletiku vastu võidelda ning võivad aeglustada olemasolevate kasvajate kasvu ja levikut.

3. Toetab aju-ja mõttetegevust

Tänu antioksüdantidele võib granaatõun ära hoida vanadusega kaasnevat mälu nõrgenemist ja Alzheimeri tõve teket. Puuvilja fütotoitained võivad vähendada aju oksüdatiivset stressi, tänu millele paraneb pika- ja lühiajaline mälu.

4. Toetab seedeprotsessi

Granaatõun võib soodustada seedimist, toetades soolestiku mikrobioomi. Erinevad ühendid ja kiudained hoiavad ära kahjulike bakterite teket.

5. Vähendab liigesevalu

Tänu antioksüdantidele ja põletikuvastasele mõjule võib granaatõuna tarbimine aidata paistetuse või liigesevalu leevendamisele. Uuringud näitavad, et see võib ennetada osteoartriiti (teisisõnu liigesekulumust), mis on seotud vananemise või varasemate vigastustega.

Kas granaatõuna võivad kõik süüa?

Vaatamata kõigile headele omadustele ei sobi see supervili kõigile. Veebiväljaande Verywell Health sõnul peaksid need, kes retseptiravimeid kasutavad, enne granaatõuna tarbimist enda arstiga konsulteerima. Diabeetikutele ei pruugi vili selle suure suhkrusisalduse tõttu tervislik olla. Samuti peaks granaatõuna söömisest hoiduma raseduse ja imetamise perioodil.

Tagasi üles