Uuringu järgi võib granaatõunamahla joomine muuta naha kaitsebarjääri tugevamaks, mis omakorda aitab kaitsta UV-valguse eest.
Granaatõunas leidub rohkelt antioksüdante ja vajalikke vitamiine, mis aitavad kehal põletiku vastu võidelda ning võivad aeglustada olemasolevate kasvajate kasvu ja levikut.
3. Toetab aju-ja mõttetegevust
Tänu antioksüdantidele võib granaatõun ära hoida vanadusega kaasnevat mälu nõrgenemist ja Alzheimeri tõve teket. Puuvilja fütotoitained võivad vähendada aju oksüdatiivset stressi, tänu millele paraneb pika- ja lühiajaline mälu.
Granaatõun võib soodustada seedimist, toetades soolestiku mikrobioomi. Erinevad ühendid ja kiudained hoiavad ära kahjulike bakterite teket.
Tänu antioksüdantidele ja põletikuvastasele mõjule võib granaatõuna tarbimine aidata paistetuse või liigesevalu leevendamisele. Uuringud näitavad, et see võib ennetada osteoartriiti (teisisõnu liigesekulumust), mis on seotud vananemise või varasemate vigastustega.
Kas granaatõuna võivad kõik süüa?
Vaatamata kõigile headele omadustele ei sobi see supervili kõigile. Veebiväljaande Verywell Health sõnul peaksid need, kes retseptiravimeid kasutavad, enne granaatõuna tarbimist enda arstiga konsulteerima. Diabeetikutele ei pruugi vili selle suure suhkrusisalduse tõttu tervislik olla. Samuti peaks granaatõuna söömisest hoiduma raseduse ja imetamise perioodil.