Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

MOENÕUANNE Stilist Kristiine Lään-Vantsi: piisab vaid mõnest uuest suvisest riideesemest, mis garderoobi värskust tooks

Copy
Stilist Kristiine Lään-Vantsi jagab suveks stiilinõuandeid.
Stilist Kristiine Lään-Vantsi jagab suveks stiilinõuandeid. Foto: Erakogu

Ilusad ja soojad ilmad lausa nõuavad uute riiete ja suvisemate värvide järgi, ometigi pole majanduslikult mõistlik iga hooaeg garderoobi välja vahetada.  Stilist Kristiine Lään-Vantsi jagab moenippe, kuidas väikse eelarvega suviselt riietuda, ning räägib, mis sel hooajal moes on.

Kristiine Lään-Vantsi sõnul on narmastega teksajakid sel hooajal eriti trendikad. «Üheks märksõnaks sel suvel on narmad. Narmad riietel, aksessuaaridel ja miks mitte isegi jalanõudel. Kui näiteks teksa on vallutanud moemaailma pea iga aasta, siis sel hooajal on teksajakid narmastega eriti teemaks,» tõi Lään-Vantsi välja.

Stilisti hinnangul on huvitaval kombel selle hooaja moevärv burgundia, mis tunduks justkui rohkem talvine moevärv, ent on tänavu hoopis suvehooaja üks trendikamatest värvidest. «Värvidest on veel väga populaarne helesinine unistus ehk taevasinine. Seda leiab praegu poodidest väga palju ja annab sellise mõnusa värskuse. Lisaks graafilised triibud ja layers ehk siis kihiline riietus on ka endiselt väga trendikad,» kirjeldas Rocca al Mare keskuse stilist, lisades, et suvisel ajal on kihiline riietus läbipaistvate hõlstide või kleitidega kirsiks tordil.

«Sel hooajal on ka moes komplekteerida omavahel sportlikkus ja väljapeetus. Ehk siis näiteks: üles võid lisada sportliku bomberjaki ja alla hoopis tüllseeliku. Igasugused huvitavad suuremad ja pilkupüüdvad vööd on ka väga trendikad. Neid ei lisata ainult pükstele, vaid ka näiteks jakkidele, kleitidele jne. Ja mitte ainult peenikesed pihavööd, vaid ikka mida suurem, seda uhkem,» tõi stilist välja.

Pea igas riidekaupluses näeb sel hooajal loomamustreid

Teise suure trendina, mida praegusel ajal paljudes poodides märgata võib, on stilisti sõnul loomamustrid. «Kes muidu pole olnud loomamustrite fänn, siis hetkel rokivad need täiega ja neid võib julgelt see hooaeg kanda. Värvidest on veel moes portselani valge, taevasinine, pastelne lilla ja kuldne,» lisas Lään-Vantsi.

Selleks, et rahakotis ei uluks tuul, soovitas stilist lähtuda kapselgarderoobi põhimõttest, mille põhimõte on lihtne: vähem on rohkem. «Kui on baasriided olemas, piisab ainult paarist uuest riideesemest, et sel suvel oma garderoobi täiendada. Trendid on küll toredad, kuid samas on need ka pidevas muutuses. Nii majanduslikult kui ka keskkonna peale mõeldes ei ole mõistlik iga kevad-suvi oma garderoobi välja vahetada. Piisab paarist uuest riideesemest, mis olemasolevate baasriietega kokku sobivad,» nentis Rocca al Mare keskuse stilist.

Uuskasutusest leiab häid pintsakuid ja ülerõivaid

Lään-Vantsi soovitas neile, kes soovivad selle suve trendidega kaasas käia, soetada näiteks üks mõnus helesinine pintsak, mis on juba piisav täiendus ja annab helgema tunde garderoobile juurde. Lisaks saab seda sobitada paljude erinevate riietega.

Teise nipina, kuidas rahakotisõbralikult garderoobi värskendada, soovitas stilist julgelt miksida vana ja uut. «Minu arust on see nii lahe, et see on lausa trendiks saanud ja sellest nii palju räägitakse. Kellegi vana võib olla kellegi uus ja panna silmad väga särama. Kuigi ei ole reegleid, mida tohiks osta uuena ja mida kasutatud kujul, sest see oleneb paljuski inimese enda tundest ja mis talle uuskasutuses silma jääb, soovitan siiski tavalisi T-särke vaadata pigem uuena, sest kantuna ei pruugi need enam nii head välja näha. Uuskasutusest saab jällegi häid ja kvaliteetseid pintsakuid, nahktagisid või muid kergeid ülerõivaid, mis suvel väga vajalikud on,» jagas Lään-Vantsi uuskasutuse nippe.

Märksõnad

Tagasi üles