MURELIK EMA «Mu 6-aastane tütar ütles midagi, mis põhjustas suure pereprobleemi – ma ei kavatsegi teda parandada» (2)

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: fizkes/Shutterstock

Üks anonüümseks soovida jäänud ema pöördus interneti poole oma murega. Nimelt vallandas tema kuueaastase lapse öeldu suure pereprobleemi. Kuidas aga edasi minna? Kellel on õigus? 

Nimetagem loo peategelast, keskeas olevat naist Anneks. Anne pöördus Mumsneti foorumi poole, et saada ausaid arvamusi selle kohta, mis oli äsja nende peres aset leidnud.

Ta selgitas: «Minu ema abiellus uue mehega, kellel on adopteeritud tütar — ta on olnud tema isa sellest ajast peale, kui tüdruk oli üheaastane. Sellel tütrel, kes on nüüd juba suur naine, on kaks last mehega, kes on vanglas.»

Ta jätkas: «Eelmisel nädalavahetusel oli ilus ilm, nii et me pidasime maha suure perekondliku grillipeo. Esimest korda tulid ka need kaks last oma emaga meie juurde. Kõik oli tore, lapsed suhtlesid omavahel ja täiskasvanud samamoodi. Ühel hetkel juhtus aga midagi, mis on olnud justkui tüliõunaks meie pere vahel viimased kaks nädalat.»

«Nimelt mängis minu kuueaastane tütar teise kuueaastase tüdrukuga, kui too küsis ta käest: «Miks sa elad koos oma emme ja issiga?» Naise tütar vastas nii siiralt, nagu üks kuueaastane ikka vastaks: «Emmed ja issid saavad beebisid siis, kui nad üksteist armastavad ja sellepärast me ka elame siin koos.» Nii teatas tüdruk rõõmsalt teisele eakaaslasele.

Murelik ema jätkas: «See on nüüd probleemiks, kuna ilmselt vihjas minu tütar kuueaastasele, et tema emme ja issi ei armasta üksteist – mis ausalt öeldes ajas mind naerma, kui mulle sellest räägiti, sest see on nii absurdne.»

«Minu ema ja tema abikaasa tahavad, et ma räägiksin oma tütrega ja parandaksin teda ning paluksin tal mitte öelda selliseid asju, kui niimoodi küsitakse. Ma ütlesin, et ma õpetan teda rohkem teemal «kõik pered on erinevad», aga ma ei kavatse minna süvitsi selle lihtsa öeldu parandamiseks. Minu laps ei öelnud ega mõelnud ju midagi halba sellega!»

Kommentaarides küsis üks kasutaja, et miks naine ei teeks lihtsalt koostööd rahu säilitamiseks: «Nad ei palu sul koormata oma tütart üksikasjalike selgitustega, nad lihtsalt paluvad sul selgitada, et mitte kõigil ei ole tuumperekonda, mitte kõik vanemad ei armasta üksteist ja mõnikord peame olema ettevaatlikud, mida me ütleme, et vältida kellegi haavamist.»

Kallis Postimehe lugeja, mida arvad sina kõnealusest teemast? Kuidas peaks ema sellises olukorras käituma? 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles