Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Armastatud raadiohääl Pille Minev: oma akusid laen nii lusti kui ka täieliku vaikusega

Copy
Pille Minev laeb oma akusid näiteks looduses viibides.
Pille Minev laeb oma akusid näiteks looduses viibides. Foto: Zenja Fokin

Armastatud raadiohääle Pille Minevi nädala tõmbab käima linnamelu ja lõpetab rahulik kulgemine maakodus. Oma energia taastamiseks tasakaalustabki ta inimestega suhtlemist looduses viibimisega. Loe lähemalt, milliseid kohti ja kogemusi soovitab Pille oma akude laadimiseks.

Kiire elutempo juures on oluline end tundma õppida ja tegeleda asjadega, mis rõõmu ja rahu pakuvad. «Olen aru saanud, et mind kohe tõmbab meie maakodusse. Maal elades on hoopis teine elurütm – rahulikum, vaiksem. Oskan elada seal justkui pisikeses paralleelmaailmas, kus mõtted tiirlevadki peamiselt koduste tegemiste ümber,» sõnab Pille Minev. Rahu säilitamisel mängib kindlasti rolli oskuslik piiride kehtestamine. «Olen siiani suutnud hoida joont, et arvutit ma maakoju ei võta ja telefonilevis ma pole. Uudiseid kuulen raadiost ja sellest piisab,» lisab ta.

Looduses käib Pille igapäevaselt, linnas või maal, sest pere koer on maal kasvanud ja harjunud suurte metsaringidega. Erinevaid matkasid ja retki võtab ta ette tavaliselt suurema seltskonnaga. «Mul vist ongi nõnda, et ühel hetkel naudin väga seltskondlikku lusti ja siis aeg-ajalt pean kõige ja kõigi eest peitu pugema,» sõnab ta.

Pille sõnul on väga põnev tutvuda uute paikadega ja ta on veendunud, et avastamist jagub igasse Eesti otsa. «Eestimaa on küll väike, aga uusi kohti saab avastada lõputult. Näiteks Hiiumaale minnakse enamasti nautima mere lähedust, kuid paljud ei pruugi teada, et keset saart on mõnus Kapasto matkaonn, kus saab magada, liikuda matkaradadel ja näha saare mitmekesisust täiesti teise nurga alt.»

Kogenud loodussõber kirjutab kahe käega alla ütlusele «Pole halba ilma, vaid on halb riietus!». Tema sõnul on varustus tähtis, ehk isegi kõige tähtsam, et looduses olemist ja toimetamist täiel rinnal nautida saaks. «Jalanõud ja riided on peamised. Ütlesin meelega jalanõud esimesena, sest pikka teekonda muidu maha ei kõnni,» sõnab Pille. «Mul oli sellega seoses üllatav kogemus. Kergemaid matkasaapaid otsides komistasin Prismas Luode12 toodete otsa ja leidsin nende valikust ühed erksavärvilised eksemplarid. Tavaliselt on nii, et pead jalanõud ikka sisse kandma ja nüüd siis sellised, et kuku kohe mööda metsa ringi uhama, mõnus!»

Pille Minev naudib looduses olemist.
Pille Minev naudib looduses olemist. Foto: Erakogu

Matkasaapad- ja riided Pillel tõesti kapis tolmu ei kogu, sest lisaks maaelule ja koeraga tegelemisele viib teda loodusesse ka tõsisem huvi matkamise vastu. «Kuulun Alar Siku matkaklubisse ja tema ikka viitsib igal aastal paar ägedat retke ette võtta. Eks tänu talle olen Lõuna-Eestisse kõige rohkem jõudnud, kuid avastanud ka Virumaa oose ning telkinud Hiiumaa südames,» kinnitab Pille.

Kuigi on kogetud ka talvisi telkimisi Eesti metsades, siis kõige ekstreemsemad mälestused jäävad Tiibetisse, kus Pille käis Kailashi palverännakul. «Mäletan ööd püha Manasarovari järve ääres, kus sadas nii palju vihma, et telgist polnud üldse kasu. Olime hommikuks läbimärjad, kuid kui pea telgisuust välja pistsime, siis oli vihm raugenud ja silme ees kristallselge järv lummavate peegeldustega.»

Pille ärgitab seega otsima endale sobivat tasakaalu, mis aitaks akusid laadida, ja kinnitab, et Eesti looduses on selleks avastatud ja avastamata kohti küllaga!

Märksõnad

Tagasi üles