Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Oksjonile minev printsess Diana kiri sisaldab kummalist tähelepanekut

Copy
Printsess Diana kirjad lähevad enampakkumisele.
Printsess Diana kirjad lähevad enampakkumisele. Foto: Shutterstock

27. juunil toimuval oksjonil loodetakse printsess Diana isiklike kirjade ja puhkusekaartide seeria eest saada kuuekohaline summa. Üks kirjadest sisaldab aga ühte vägagi veidrat tähelepanekut.

Kogumik sisaldab kirjavahetust, mille Diana kirjutas pärast tollase prints Charlesiga abiellumist 1981. aastal, samuti 14 jõulu- ja uusaastakaarti, mis saadeti aastatel 1981–1995.

Endisele majapidajannale Memod Maud Pendreyle saadetud märkmed peegeldavad Diana inimlikkust ja talle iseloomulikke jooni, kirjutab New York Post.

Üks käsitsi kirjutatud kiri, mis on dateeritud 8. septembril 1982, kirjeldab tema ja Charlesi mesinädalat kui tohutut edu. «Meil oli suurepärane aeg,» kirjutas Diana.

Ühes teises kirjas, mis kirjutati vahetult pärast tema esimese poja Williami sündi, kirjeldas Diana end kui äärmiselt uhket ja õnnelikku ema. «William on toonud meile õnne ja rahulolu,» lisas ta.

1982. aasta septembris saadetud kiri Balmorali lossi kirjapaberil tänab töötajat kingituse eest tema vanimale pojale. «Me oleme nii vaimustuses ja rõõmsad teie imeliste kardiganide üle – aitäh, et olete Williami ära hellitanud, ta ei ole seda ära teeninud!»

Kahe lehekülje pikkune käsitsi kirjutatud kiri 1983. aastast sisaldab mängulist kommentaari ja veidrat tähelepanekut.

«Kui helikopter Althorpist startis, lendasime üle teie maja ja ma lihtsalt mõtlesin, kas te nägite mind lehvitamas? [---] ja Sarah' (Sarah Ferguson – toim) laps on väga armas, äärmiselt pikkade sõrmedega.»

Prints Charles ja printsess Diana läksid lahku 1992. aastal. Samal aastal allkirjastatud pühadekaart, millel oli mustvalge foto ainult prints Williamist ja prints Harryst, oli kõnekas. Kaardi välisküljel on printsess Diana kullatud vapp.

Julien's Auctions korraldab sel kuul Beverly Hillsis kõigile neile kirjadele ja kaartidele oksjoni, millega loodetakse teenida vähemalt kuuekohaline summa. Kõiki printsess Dianale kuulunud esemeid, mis nüüd oksjonile pannakse, saab vaadata SIIT.

Printsess Diana hukkus 1997. aastal Pariisis toimunud autoõnnetuses.

Tagasi üles