Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

KASULIK Üllatav koostisosa, mis peletab jalgadelt juustuhaisu

Copy
Foto: Shutterstock

Kuum suvepäike praeb muu hulgas ka meie varbad üle. Õnneks on abi lähedal: nahaarst dr Neera annab nõu, kuidas higistest taldadest lahti saada.

Ta jagas näpunäiteid, kuidas õunasiidriäädika abil saab kõrvaldada lõhenenud kannad ja juustuse hõngu. Õunaäädikas sisaldab õunhapet, mis koorib ja ravib karedaid lõhenenud jalgu. Lisaks on sel antibakteriaalne toime, mis hoiab eemale haisu ning küüne- ja jalaseene.

Ta soovitas oma jälgijatel segada 250 ml äädikat liitri sooja veega ning leotada oma jalgu selles segus kolm korda nädalas 15 minutit. Kui järgid seda soovitust, saad suvel rõõmsalt haisuvabasid jalgu kõlgutada.

Video on Tiktokis levima hakanud, kogudes tuhandeid vaatamisi ning inimeste tänusõnu.

«Mul on kummutil spreipudel. Pihustan sealt iga päev.»

«Soovitan seda kõigile, kellel on isa jalad.»

«Armastan su nippe.»

«Töötab lihtsalt suurepäraselt. Sobib ka muu äädikas.»

@dermatologysurgeon Here is a personal hygiene tip I will not gatekeep as a dermatologist. Apple cider vinegar contains malic acid, which can help exfoliate and heal rough, cracked feet & also has antibacterial and antifungal properties to help get rid of smelly feet odor, toenail fungus and athlete’s foot. #feetcare #fyp #footfungus ♬ where is my mind (piano version) - your movie soundtrack

Proovi ka neid nippe

Vali õiged sokid

Nailon kogub endasse niiskust kogu jala pinnalt, puuvill seevastu laseb jalal hingata. Kui jalad kipuvad keskmisest rohkem higistama, tasub kaasas kanda ka üht varupaari sokke, et vajadusel jalad loputada ja puhtad sokid päeva teiseks pooleks jalga tõmmata.

Desinfitseeri jalanõud

Kui lemmikpaar jalanõusid haiseb eemalepeletavalt, ei tasu neid veel minema visata. Alkoholi sisaldav desinfitseeriv jalasprei on parim lahendus vanad jalanõud ära puhastada ja bakterite vohamisest päästa. Kõigepealt tuleks spreid lasta kogu jalanõu sisemusse, seejärel pihustada üle puhtad sokid ja jätta need ööseks jalanõudesse. Nii saavad jalanõud puhtaks ega lõhna eemalepeletavalt.

Maisitärklis

Tegelikkuses pole vajadust kallite jaladeodorantide järele. Kasuta maisitärklist – pudista seda jalanõu põhja, et see niiskuse endasse imeks. Selle puhul ei pea ootama ka, millal ta mõjuma hakkab. Tõmba maisitärklist täis jalanõud jalga – ebameeldivatest lõhnadest hoiab see su jalad terve päeva puhtana.

Tagasi üles