Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Andre Agassi ja Steffi Grafi armastuslugu: naine on minu elu tähtsaim võit

Copy
Steffi Graf abikaasa Andre Agassiga.
Steffi Graf abikaasa Andre Agassiga. Foto: Kieran Doherty / Reuters / Scanpix

Andre Agassi ja Steffi Graf on nimed, mis on igavesti tenniseajaloo lehekülgedele talletunud. Kuid nende lugu pole mitte ainult spordist, vaid ka sügavast ja pühendunud armastusest, mis on kestnud aastaid. Nende armastuslugu on olnud avalikkuse tähelepanu all alates nende kohtumisest ning on inspireerinud paljusid.

Titaanide kohtumine 

Andre Agassi ja Steffi Grafi teed ristusid esimest korda 1992. aastal, kui mõlema karjäär oli tipus. Agassi oli tuntud oma jõulise mängustiili ja värvika isiksuse poolest, samal ajal kui Grafi trumpideks väljakul olid täpsus ja elegants. Kuigi nad olid juba aastaid tenniseväljakutel teineteise lähedusse sattunud, ei olnud nad seni lähedalt tuttavad.

Agassi, kes oli pikka aega imetlenud Grafi tema oskuste ja iseloomu poolest, otsustas teha esimesed sammud tutvumise suunas. Ta rääkis hiljem, kuidas ta oli kohe lummatud Grafi tagasihoidlikkusest ja keskendumisest oma mängule. «Steffi oli alati minu jaoks midagi enamat kui lihtsalt mängija,» ütles Agassi. «Tema pühendumus ja distsipliin olid imetlusväärsed.»

Paaril on kokku 30 suure slämmi võitu, kuid Agassi sõnul ei ole see nende lapsi, Jaden Gili (22) ega Jaz Elle'i (20) kunagi kõigutanud. «Nende jaoks polnud me kuulsad sportlased, vaid nende ema ja isa. Nad ei saanud kunagi aru, miks näiteks toidupoes meie juurde tuldi ja juttu tehti.» 

See esimene samm 

Aastal 1992, pärast seda, kui mõlemad tennisistid võitsid Wimbledoni üksikmängu tiitli, valmistus Andre turniirijärgsel Wimbledoni ballil esimest korda Steffiga tantsima. Ameerika tenniseproff oli Steffit kuni selle hetkeni kaugelt imetlenud. «Olen Steffisse armunud sellest ajast peale, kui nägin teda esimest korda Prantsuse televisioonis intervjuud tegemas,» meenutas ta oma mälestusteraamatus Open.

Andre oli vaimustuses võimalusest tantsida oma südamedaamiga, teda ei heidutanud isegi viletsavõitu tantsuoskus. Ta valis ülikonda, ootas ja lootis ning sai siis südantlõhestava teate, et traditsiooniline tšempionite tants jäi esimest korda ära. Paar sai siiski võimaluse ametlikult kohtuda ja nad poseerisid koos fotograafidele. Kulus veel seitse aastat, enne kui nendevaheline romantiline suhe leegitsema lõi.

Ametlikult hakkasid nad kohtuma 1999. aastal.

Puhkenud armastus 

Spordilegendide suhe hakkas kiiresti arenema. Mõlemad olid äsja läbi elanud isiklikes eludes keerulisi aegu – Agassi oli just lahutanud oma esimesest abikaasast, näitleja Brooke Shieldsist ja Graf oli läbi elanud keerulise peredraama seoses oma isaga. Need ühised kogemused aitasid neil luua omavahelise tugeva mõistmise ja sideme.

Agassi on hiljem rääkinud, kuidas nende armastus oli tema jaoks päästerõngaks. «Steffi tuli minu ellu just siis, kui ma seda kõige rohkem vajasin,» on ta öelnud. «Tema toetus ja armastus aitasid mul leida rahu ja tasakaalu.» Mees on paljudes intervjuudes oma naist südamest kiitnud ning öelnud, et Steffi on tema elu kõige olulisem võit. 

Paar abiellus 2001. aastal Las Vegases. Nad hoiavad oma pereelu privaatsena, jagades läbi sotsiaalmeedia oma fännidele vaid valitud hetki. 

Andre Agassi ja Steffi Grafi armastuslugu kujutav film pealkirjaga «Perfect Match» esilinastub Amazon Prime'is 28. juunil. Filmis on peaosades saksa näitleja Lena Klenke ja Briti näitleja Toby Sebastian.

Tagasi üles