Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Christian Brüeckneri esimene seksuaalkuriteo ohver oli 10-aastane tüdruk

Christian Brueckner on peamine kahtlusalune Madeleine McCanni kadumises.
Christian Brueckner on peamine kahtlusalune Madeleine McCanni kadumises. Foto: Julian Stratenschulte / Pool via REUTERS / Scanpix

Madeleine McCanni kadumise peamine kahtlusalune Christian Brueckner kannab vägistamise eest vanglakaristust. Nüüd on leitud Brueckneri arvatav esimene ohver, kes oli seksuaalrünnaku ajal 10-aastane. 

Madeleine McCanni kadumise peamine kahtlusalune Christian Brueckner liputas rannas 10-aastase tüdruku ees ja ründas teda seejärel seksuaalselt, teatas kohus GBNewsi kaudu. Kuritegu toimus Portugalis Salema kuurordis Praia da Luzi naabruses vaid mõned nädalad enne Madeleine McCanni kadumist. 

Väidetavalt varitses alasti Brueckner last suure kivi taga. Ta haaras mööduval tüdrukul randmest, ütles talle irvitades «vaata siia» ja sooritas lapse kallal seksuaalakti. Tüdruku vanemad viibisid kuriteopaigast vaid mõne meetri kaugusel rannas, kuid ei teadnud võikast toimunust midagi. 

Naine, kelle nime ei avalikustata, on praegu 27-aastane. Kuid ta on politseile ja kohtule oma tunnistused ning ütlused andnud. Ta rääkis: «Mees tuli kaljunuki tagant välja ja küsis mis mu nimi on. Ütlesin talle oma nime, ta haaras mul käest ja vedas kivi taha.»  

Tema perekond pöördus rünnaku järgselt politseisse ning andis tunnistused. 

Politseiametnikud võtsid temaga uuesti ühendust kaks aastat hiljem, öeldes, et leidsid võimaliku kahtlusaluse. Talle näidati kuut või seitset meest, kelle seast ta oma ründaja ära tundis. Ta oli kindel, et teda ründas Brueckner. Naine rääkis kohtus, et irvitaval mehel olid iseloomulikud sünnimärgid – täpselt nagu need, mida Brueckner üritas pärast väidetavat vägistamist oma vasakult reielt eemaldada.

Tagasi üles