Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Mari-Leen Albers eelistab just seda Eesti moeloojat: ta teeb mulle alati asjad paremaks

Meelis Tomson ja Mari-Leen Albers.
Meelis Tomson ja Mari-Leen Albers. Foto: Rasmus Rebase

Moekunstnik Tanel Veenre uue kollektsiooni «Les Fleurs du mal» esmaesitlusel käis ka staarblogijate paar Marimell ehk Mari-Leen Albers ja Meelis Tomson. Nii nagu paaril kombeks on, püüdsid nad ka seekord seltskonda sulanduda dünaamiliselt - mõlemal on midagi sarnast, olgu selleks siis kostüümi värv või lõige.

Mari-Leenu sõnul peavad nad Meelisega alati enne moeürituste väisamist kodus nõu, mida seekord selga panna ning kuidas kombot ühildada.

«Üks meist ütleb, kes mida kannab. Näiteks mina ütlen, et ma panen selle ja sa pead minuga matchima või siis vastupidi,» räägib Albers.

Mari-Leen tunnistab, et leidis Taneli uuest kollektsioonist üsna mitu asja, mille paneks isegi heameelega selga. Meelis jälgis seekord hoopis asja selle nurga alt, mida Mari-Leen võiks selga panna. Valikusse jäid villa sisaldavad tooted.

Tanel Veenre moeüritus Telliskivis
Tanel Veenre moeüritus Telliskivis Foto: Rasmus Rebase

«Tanelil olid mingid villased asjad laval ning Leen on selline, kellel on kogu aeg külm ehk siis talle midagi sobivat. Mulle jäi silma kaftan, mis oli eest lahti - oled kaetud, ent samas oled paljas. Suurepärane praeguste ilmadega,» räägib Meelis.

Nii nagu ärinaine Tiiu Järviste, on ka Mari-Leen Albers suur taaskasutuse fänn. Viimase leiu tegi ta mõned tunnid enne Tanel Veenre moeetenduse algust, Telliskivi Loomelinnaku lähistel asuvast Paavli kaltsukast.

«Tulin jälle sületäie riietega sealt välja, sest asjad maksid kaks eurot. Mul ongi kaks varianti, kas ma kannan mega disaini, näiteks Eesti disaini, ostan endale kahe tuhande eurose koti, või käin Paavlis,» täpsustab Mari-Leen.

Tanel Veenre moeüritus Telliskivis
Tanel Veenre moeüritus Telliskivis Foto: Rasmus Rebase

Rääkides moest laiemalt, tunnistab Marimell, et nad on näiteks riideid tellinud ka Hiina netikaubamajadest nagu näiteks SHEIN. Küll on aga sellisel puhul olnud tegu pigem tööprojektiga ehk siis leide on esitletud kaamera ees oma jälgijatele.

«Oleme teinud klikkide pärast ülevaateid midagi Hiinast tellides. Need asjad ongi SHEINist tellides okeid ühekordseks kandmiseks. Tellisin kord Tai reisi jaoks bikiinid ja müüsin need pärast maha,» räägib Albers oma kogemusest Hiina kiirmoekaubamajaga.

Marimell asju tühjalt nurka seisma ei jäta, kui potentsiaalseid ostjaid internetist ei leidu, viib paar vähekasutatud või projekti tarbeks tellitud riided näiteks ise Paavli kaltsukasse.

Mari-Leen paljastas ka põhjuse, miks ta Eesti disainerite puhul pöördub alatihti just Embassy of Fashionisse ning moelooja Aldo Järvsoo poole. «Aldo ütleb, et oota, ma teen suitsu ära ja ma teen sulle selle asja parajaks,» muigab Albers.

VAATA TÄISPIKKA INTERVJUUD MARIMELLIGA SIIT!

Tagasi üles