Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kukele halb hingeõhk! Küüslaugu söömine mõjub tervisele hästi lausa neljal erineval moel

Copy
Küüslauk on mitmel moel äärmiselt kasulik.
Küüslauk on mitmel moel äärmiselt kasulik. Foto: Shutterstock

Kõik teavad, et küüslauk on tervisele kasulik, kuid tuleb välja, et see on suisa nii kasulik, et aitab isegi vähendada südameinfarkti ja teatud vähkkasvajatesse haigestumise riski.

USA ilukirurg, biokeemik ja pensionile jäänud erakorralise meditsiini raviarst doktor Reza T avaldas eelmise aasta juunis oma TikToki kontol video, kus lahkab küüslaugu kasulikkust. Mehel on TikTokis tänaseks üle poole miljoni jälgija.

Esiteks selgitab Reza, et küüslaugu regulaarne tarbimine võib vähendada südameinfarkti ja südame-veresoonkonna haiguste riski, vahendab Daily Mail.

See kasu on Science Directi andmetel tingitud küüslaugu võimest parandada südame tervist, vähendades kolesteroolitaset ja takistades verehüüvete teket.

Teiseks on küüslauk arstide poolt ära märgitud selle tõhususe tõttu vererõhu alandamisel.

Kolmas kasu, mida videos käsitletakse, on küüslaugu võimsad antibakteriaalsed, viiruse- ja seenevastased omadused: küüslauk aitab organismil võidelda erinevate infektsioonide vastu ja tugevdada immuunsüsteemi.

Lõpuks rõhutab doktor Reza, et küüslaugu tarbimist on seostatud teatud vähkkasvajate, sealhulgas jämesoole- ja maovähi ning isegi kopsuvähi riski vähendamisega.

Küüslaugu tarbimise plussidele vaatamata soovitab Reza olla siiski ettevaatlik ja enne küüslaugu igapäevast tarbimist igaks juhuks oma arstiga konsulteerida. 

Märksõnad

Tagasi üles