Populaarne magus jook osutub väga efektiivseks kaalulangetajaks

Naine
Copy
Selgub, et tassike kakaod pole mitte ainult maitsev, vaid ka kasulik.
Selgub, et tassike kakaod pole mitte ainult maitsev, vaid ka kasulik. Foto: Shutterstock

Kaalulanguse üheks võtmesõnaks on kiudained. Maailma üks populaarsemaid kuumi jooke, kakao, on kiudainetest meeldivalt pungil, kuid et kaal langeks, tuleb selle tarbimisel paari asja järgida. 

«Kuum kakao võib aidata kaalu langetada, sest see sisaldab palju kiudaineid,» ütles terviseekspert Steve Bennett. Ta kirjeldas The Sunile selle populaarse magusa joogi eeliseid.

Spetsialist tõi välja, et inimene peab iga päev sööma vähemalt 30 grammi kiudaineid, kuna need normaliseerivad seedimist, säilitavad pikaks ajaks täiskõhutunde, mis aitab nälga kontrolli all hoida ja figuuri säilitada. «Enamik inimesi seda siiski ei tee,» märkis Bennett.

Samas sisaldab kakaopulbrist valmistatud tass kuuma jooki eksperdi sõnul palju kiudaineid. Ta usub, et kui juua seda iga päev, aitab see kaalust alla võtta ja saavutatud tulemusi säilitada. Spetsialist ütles, et selle efekti saavutamiseks tuleb aga joogis olev suhkur asendada magusainetega, näiteks steviaga.

«Kui kiudained on sinu toitumise aluseks, võid süüa peaaegu kõiki toite. Kiudained hoiavad sinu kõhu pikaks ajaks täis, mis ei lase liigselt näksida ega süüa palju ebatervislikke toite,» sõnas Bennett lõpetuseks.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles