Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Viisikute pere, kes hiljuti Taisse kolis, jagas hirmutavat hetke ootamatu külalisega

Dominika ja Vincent Clarke on Poola-Briti paar, kes on 11 lapse vanemad. Nad said kuulsaks, kui naine sünnitas viisikud. Varasemast kasvab peres kusjuures ka kaks paari kaksikuid. 

Sellist rasedust juhtub vaid üks kord 52 miljonist. «Emotsioonid on erinevad. Muidugi oli hirm laste ja nende tervise pärast. See oli väga eriline rasedus. Olen matemaatik, nii et mulle meeldib selline statistika. Sul on suurem võimalus loterii peavõit võita, kui korraga viis last sünnitada,» rääkis pereema.

Viisikud sündisid 12. veebruaril 2023. Krakowi ülikooli haiglas. Lapsed Charles Patrick, Henry James, Elizabeth May, Evangeline Rose ja Arianna Daisy tulid keisrilõike abil ilmale, enneaegsed beebid kaalusid 710–1400 grammi. Henry James kahjuks suri kolmandal elupäeval. 

Praegu Tais elav perekond veetis eelmised kuus aastat Poolas, kus on pereema juured. Varem elasid nad pereisa sünnimaal Suurbritannias, kuid Poola kasuks otsustasid kauni looduse ja nelja aastaaja tõttu. 

Hiljuti kolis viisikute perekond kodusest Poolast eksootilisse ja sooja Taisse. Pereema Dominika laseb ühismeedias kõigil soovijatel oma pere tegemistel silma peal hoida. Ja seikluseid neil jagub, eriti nüüd, kui nende kodu on kuumas pulbitsevas Tai paradiisisaarel Koh Lantal. Lasterikas perekond Clark elab renditud villas, kust ei puudu suur basseiniala, kuid juba lähiajal soovivad nad endale midagi püsivat leida.

Hiljuti käis neil kutsumata külaline, kes ei olnud kurjade plaanidega, kuid tekitas lastes omajagu hirmu ja elevust. Maja taga basseini ääres mängivatele lastele hüppas ootamatult juurde suur sisalik. Loom jooksis kiiresti üle terrassi, hüppas vette, ujus kiiresti ja jooksis edasi. Vahepeal jooksis ta mööda vaid mõne sentimeetri kauguselt Dominika ja Vincenti ühe tütre jalast, kes oli toimunust täiesti üllatunud ja kohkunud.

Õnneks jooksis väikest draakonit meenutav elukas majarahva vastu huvi tundmata oma teed. Tegu on inimeste jaoks täiesti ohutu loomakesega, küll aga peavad valvel olema sääsed ja muud pisiputukad, kes sisalikule maitsevad. 

Kuidas nad oma pere rahakotti täidavad?

Dominika selgitab, et annab matemaatika ja inglise keele eratunde. «Ma saan seda teha kõikjal maailmas,» kirjeldab ta. «Lisaks oleme abikaasaga mõlemad ettevõtjad. Ja mu mees on juba vanaduspensionil, mis ei ole suur sissetulek, kuid regulaarne ja igakuiselt kindel,» rääkis ta ühes Instagrami postituses. 

Tagasi üles