Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

TÜKIKE AJALUGU Kuninganna Elizabethi pruutneitsi kleit läheb üüratu summa eest oksjonile

Copy
Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip oma pulmapäeval.
Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip oma pulmapäeval. Foto: Scanpix/AFP

Kuninganna Elizabethi pruutneitsi ja Kate Mossi seljas olnud kleit pannakse oksjonile. Kleit on äärmiselt heas seisukorras.

2016. aastal 92-aastaselt surnud leedi Elizabeth Longman, kes oli kuninganna eluaegne sõber ja üks kuningliku paari kaheksast pruutneitsist, kandis 20. novembril 1947. aastal Elizabethi ja Philipi Westminster Abbey pulmatseremoonial valget tüllkleiti. See pannakse nüüd oksjonile.

Lilledega kaunistatud voolava tüllseelikuga elegantne kleit on vaatamata aja möödumisele endiselt peaaegu täiuslikus seisukorras.

«See kleit on väga armastatud ja perekond tunneb, et on aeg anda see laiemale publikule,» ütles Benedict Winter, kes hoolitseb Christie'se oksjonimaja erakollektsioonide eest. Kleit on 76 aastat vana ning uskumatult heas seisukorras.

Kleiti, mille hind tõuseb 30 000 kuni 50 000 naelani ehk 35 000 kuni 59 000 euroni, on kandnud supermodell Kate Moss.

Varem avalikkuse eest varjul olnud pilt Kate'ist ja Elizabethist avaldati, et kasvatada huvi kleidi vastu, mis pannakse oksjonile juba 2. juulil.

«Leedi Elizabethiga kohtumine ja tema kleidi kandmine, millel oli nii imeline pärand, oli minu jaoks maagiline hetk. Tundsin, et kannan tükikest ajalugu,» ütles Kate kogemust meenutades.

Kleit on praegu Londoni oksjonimaja väljapanekul.

Kleidi eeldatava hinna tõttu on tõenäoline, et nii Ühendkuningriigi kui ka rahvusvaheliste pakkujate huvi on suur. Need, kes soovivad seda kanda, vajavad supermodelli proportsioone, sest vöökoha ümbermõõt on vaid 61 sentimeetrit.

«Christie'sel on privileeg pakkuda seda meeldejäävat ja haruldast näidet kuningliku moe ajaloost,» ütles Winter, lisades: «Ma armastan seda fotot, sest siin kohtuvad vana maailm ja uus maailm – Kate kannab tähelepanuväärset ajalugu.»

Tagasi üles