Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Naljaviluks ostetud DNA-test hävitas terve perekonna suhted ja usalduse (4)

Copy
Noormees kahetseb, et endale selle testi üldse tellis.
Noormees kahetseb, et endale selle testi üldse tellis. Foto: Shutterstock

Mehe süda murdus, kui ta ostis poolenisti nalja pärast DNA-testi ja selle tulemusi nägi. «Numbrid ei valeta ja tõde tabas mind nii valusalt, nagu keegi oleks näkku telliskivi virutanud.» 

Kodus tehtavad DNA-testid on muutunud populaarseks üle maailma, olles hinna poolest üsna kättesaadavad. Üks murtud südamega mees räägibki oma loo, kuidas ta kaotas hetkega umbes sajaeurose analüüsikomplektiga uudishimu rahuldades oma usalduse perekonna vastu. 

19-aastane mees tunnistas Redditi foorumis, et ta ei osanud halvimaski õudusunenäos ette näha, mis selle testi tulemustega välja võib tulla. 

«Sain mõned päevad tagasi oma tulemused tagasi ja ma läksin DNA-sugulaste sektsiooni, et oma vasteid kontrollida. Seal oli kirjas, et mu isa jagab minuga ainult 29,2 protsenti DNAst ja süsteem pakkus, et tegu on minu poolvennaga, mis on arusaadavatel põhjustel võimatu. Siis nägin, et mul on oma nõbuga 24,6 protsenti ühist geenikombinatsiooni – nõbude puhul on see protsent tavaliselt hoopiski 12,» selgitas noormees. «Arvud testi tulemustes olid väga täpsed ja tõenäosus, et need on valed, on ebatõenäoline.» 

Oskamata oma peas selgitust välja mõelda, pöördus ta oma ema poole. Lajatades emale numbrid ette, muutus naine näost hetkega kriitvalgeks. «Ja ma sain aru, mis toimunud on, vajasin vaid ema kinnitust.»

Ema oli tema isa petnud. Ja afäär ei olnud kellegi võõra, vaid oma enda abikaasa venna ehk olemasolevate laste isaga. Testi ostnud noormehe isaks osutus mees, keda ta oli eluaeg oma onuks pidanud. «Ema langes nuttes põlvili ja anus, et ma isale ei räägiks. Aga samal ajal astus sisse isa ning küsis, mis emaga juhtunud on. Helistasin ka oma nõole, et temaga seda arutada – tema sattus saadud infost lausa hüsteeriasse. Mu perekonnas on täielik kriis ja sõda, kõiges on süüdi see naljaviluks tellitud DNA-test.»

«Annan endale aru, et mina pole midagi valesti teinud, aga ometi tunnen ennast süüdi, et selle testi ostsin ja usu oma peresse purustasin.» 

Tagasi üles