Neid toite ja snäkke ära randa minnes kaasa võta

Naine
Copy
Piknik rannas.
Piknik rannas. Foto: Shutterstock

Soe suvi on lõpuks kohal, seda on sel aastal pikalt oodatud. Ranna- ja piknikute hooaeg on seega samuti alanud, pole mõnusamat keha kinnitamisest värskes õhus. Kõik toit pole aga kaasa võtmiseks ja rannas einestamiseks piisavalt ohutu. 

Viimane asi, mida rannas käimisest meenutada tahaks, on tugev seedehäire või koguni toidumürgitus. Colorado arst ja NBC Newsi vanemmeditsiinikorrespondent dr John Torres tõi välja toiduained, mis tuleks randa kaasa võetavatest roogadest välja jätta. 

Suurte kogemustega arst nimetas viit toiduainet, mida ta toidumürgituse kartuses kunagi randa kaasa ei võtaks – külmad lihalõigud, värsked salatid, kõik majoneesikastmetega üle valatud salatid, toores liha ja enne valmis lõigatud puuviljad.

Mis puutub puuviljadesse, on need muidu rannas söömiseks ideaalsed. Kuid valmis lõigatud kuubikute asemel soovitab ta kaasa võtta pestud, kuid terved puuviljad ja marjad ning puhastada need koortest vahetult enne söömist. 

Toore liha töötlemisel, näiteks grillides, soovitab ta käte, lõikeriistade ja muu toore toiduga kokku puutuvat hoolikalt desinfitseerida ning lihatooted korralikult läbi küpsetada. 

Ja loomulikult on kuumal ajal piknikule minnes suureks abiks külmakast või autokülmik, siis pole vaja ka majoneesiga salatite säilimise pärast mõned tunnid muretseda. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles