GALERII Euroopa naisettevõtjad kogunesid Tallinnas

Naine
Copy
Foto: Tehnopol

Äsja lõppenud idufirmade konverentsi Latitude59 raames toimus naisettevõtluse edendamisele suunatud kohtumine «Female Founders Summit by Womenture: Let’s Woman up the Business!», mis tõi kokku osalejaid üle Euroopa. Ürituse eesmärk oli edendada naiste ettevõtlust ja pakkuda platvormi, kus naised saavad oma ideid ning kogemusi jagada.

Womenture on algatus, mille missiooniks on julgustada naisi ettevõtlusega tegelema. Praegu on vaid 15 protsenti Euroopa iduettevõtetest naiste loodud ja kõigest 1 protsent idusektorisse tehtud investeeringutest läheb naisasutajate ettevõtetele. Womenture eesmärgiks on seda olukorda muuta, pakkudes koolitusi, sündmusi ja mentorkohtumisi, mis võimestavad naisi ärimaailmas.

Womenture eelkiirendi programmi laekus sadu avaldusi 39 riigist, mille seast valiti välja 15 ideefaasis idufirmat. Tiimid läbisid seitsme nädala jooksul intensiivse programmi, mis kulmineerus oma ideede esitlemisega Latitude59 eelüritusel.

Kolm programmi pääsenud tiimi keskenduvad tehisintellekti võimalustele. Bulgaaria idufirma Application Mastery aitab tehisaru abil tudengeid välismaistesse õppeprogrammidesse kandideerimisel, Tšehhi Vetee.ai pakub AI-põhist veterinaari nõu lemmikloomade omanikele, Hollandi Denning lihtsustab kohtulahendite lugemist õigusteaduse tudengitele, Portugali OceanCare biotsiidivabu lahendusi laevakerede kaitseks ning Eestis loodud JobBuddy äpp ühendab tööotsijaid tööandjatega, kes hindavad nende ainulaadseid oskusi ja eluviise.

Toimus ka Google’i algatatud #IAmRemarkable töötuba, mis julgustab inimesi oma saavutusi jagama. Töötuba tõi esile, kui oluline on oma saavutuste esiletõstmine enesekindluse ja karjääriedu saavutamiseks, eriti naiste seas. Enesekiitmine on midagi, mis väljakujunenud soorollide ja normide järgi on justkui negatiivse varjundiga. Uuringud on aga näidanud, et enda saavutuste esile toomine muudab inimese enesekindlamaks ja aitab tal tõusta karjääriredelil.

Peaesineja investor Kristi Saare rõhutas alustava iduettevõtte finantsküsimuste tähtsust ja asutajate finantsalaste teadmiste olulisust. Ta märkis, et finantsalane pädevus on kriitiline nii ettevõtte püsimajäämise kui ka investeeringute kaasamise seisukohalt.

Osalejad said ülevaate ka Eesti e-residentsuse programmist ja Startup Estonia jagas edulugusid ning võimalusi Eesti idusektorist. Päeva lõpetas paneelvestlus, kus osalesid CARÁ asutajad Carina ja Keiro Vantsi, kes rõhutasid partnerluse olulisust nii töös kui eraelus.

Tagasi üles