Seksiisu suurendamiseks söö neid tavalisi toiduaineid

Naine
Copy
Õnnelik paar
Õnnelik paar Foto: Shutterstock

Toitumisnõustaja Clarissa Berry usub, et õige toitumine võib äratada suure kire ja upitada iha intiimsuse järele taevastesse kõrgustesse.

Berry on veendunud, et libiido ja seksuaalsuse tase sõltub palju soolestiku tervisest. Ta selgitas oma teooriat sellega, et sooled toodavad suguhormoone – östrogeeni ja testosterooni, mis reguleerivad meeste ja naiste seksuaalsust. «Soolebakteritel on östrogeeni reguleerimisel võtmeroll, samas kui tasakaalustamata soolestiku mikrobioom võib põhjustada põletikku, mis häirib testosterooni tootmist,» selgitas toitumisspetsialist.

Et soolestiku mikrobioom oleks võimalikult tasakaalus, soovitas spetsialist toituda mitmekülgselt, sisaldades toiduvalikusse probiootikume sisaldavaid toite, näiteks jogurtit või hapukapsast, aga ka prebiootikume – õunu, banaane, sparglit või kaera. Samuti kutsus ta inimesi üles jooma palju vett.

Berry märkis ka, et mõned toiduained nagu küüslauk ja pistaatsiapähklid, suurendavad potentsi ja orgasmi. Tema sõnul juhtub see tänu paranenud vereringele. Ta soovitas naistel menopausi ajal pöörata tähelepanu fütoöstrogeene sisaldavatele toitudele – tofule, linaseemnetele ja kaunviljadele, mis täiendavad ja tõstavad östrogeeni taset.

Lõpetuseks tõi Berry välja mitmeid toiduaineid, mida on parem enne intiimsuseid vältida. Tema sõnul tasub paar tundi enne seksi kohvi joomist vältida, kuna see võib lõõgastumist segada. Samuti on kõige parem vältida gaseeritud jooke, mis põhjustavad puhitusi ja ebameeldivaid röhatusi. Ka ristõielised köögiviljad võivad kõhuhädasid tekitada, mistõttu ei tasu ka neid enne kohtingut süüa, õpetas toitumisnõustaja.

Tagasi üles