Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Ämmale tule otsa pannud inglanna sai lõpuks karistada

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ämmale tule otsa pannud inglanna pandi eluks ajaks trellide taha.

Newarkis Nottinghamshire'is elanud 77-aastane Elizabeth Vamplew oli halva tervise tõttu voodisse aheldatud, kui tema minia Karen otsustas vanaproua voodi põlema panna. Vamplew suri põletushaavade ja suitsu sissehingamise tagajärjel.

Elizabethi mõrvas 44-aastane Karen, lootuses saada pärandus, millega saaks tasuda võlgasid, mis naisel kuhjunud olid.

Mõrvar oli juba varem kaaperdanud Elizabethi pangakonto ning kulutas sealt tuhandeid enda ja oma pere jaoks, kirjutab The Sun.

Ta tühjendas kontot seni, kuni Elizabethi pank pani päev enne tulekahju toimumist vanaproua sularahakaardile blokeeringu.

Karen viis Elizabethi veel samal hommikul panka, et blokeering eemaldada.

Prokurör Peter Joyce KC ütles, et Elizabeth ei olnud pärast rahavoo kokkukuivamist süüdistatavale enam kasulik, vaid ainult koormaks.

Kuid Karen teadis, et tema abikaasa pidi pensionäri testamendi kohaselt pärima poole Elizabethi varandusest.

Juurdluskomissar Clare Dean ütles, et Karen pani tahtlikult toime katastroofilise ja surmaga lõppeva süütamise, teades väga hästi, et Elizabeth seal magab.

«See oli jõhker ja ettekavatsetud tegu, mis tulenes kurjusest ja ahnusest,» lisas ta.

Karen arreteeriti mõrvakahtlusega kaks päeva pärast tulekahju, 15. detsembril 2021. Kuid politseinikud ütlesid, et tema vastu süüdistuse esitamiseks ei olnud piisavalt tõendeid.

Naine arreteeriti uuesti eelmise aasta 27. septembril, kui detektiivid leidsid uusi juhtlõngu.

Elizabeth oli suitsetaja ja esialgu arvati, et tulekahju võis põhjustada voodisse kukkunud suitsukoni. Kuid kohtueksperimendid tõestasid, et tulekahju võis põhjustada ainult otsene  leegi kasutamine voodi all.

Karen Vamplew, neiupõlvenimega Karen Degg, tunnistati reedel pärast Leicesteri kohtus toimunud kohtuprotsessi mõrvas süüdi. Esmaspäeval määrati talle eluaegne vangistus ja ta peab enne tingimisi vabastamise võimalust vähemalt 32 aastat trellide taga istuma.

Tagasi üles