Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

PETUKAUP Üllatav põhjus, miks naised heade meeste asemel pahasid poisse eelistavad

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Naised võivad alateadlikult valida halbu poisse rohkem kui häid ühel väga lihtsal evolutsioonilisel põhjusel.

Abieluterapeut David Perl on väitnud, et naisi tõmbavad ligi need kaaslased, kellel võiks olla parim võimalus anda tugevaid järeltulijaid.

«Evolutsioon on ajendanud naisi alateadlikult eelistama kõige tugevamat meest, kes on ajalooliselt olnud alfamees,» ütles Perl, kellel on koos oma naise Ruthiga praksis nimega The Marriage Therapist.

See on osa heade geenide hüpoteesist, mille kohaselt valivad naised kaaslasi selle põhjal, kellel on parimad geneetilised omadused, et saada lapsi, kellel oleks tugev ellujäämisvõime, vahendab Daily Mail.

«Kahjuks ei jää sellised mehed püsima, mis omakorda viib naised edasi hea mehe juurde, sest nad vajavad kedagi, kes hoolitseb ja kaitseb pere, et anda järeltulijatele parimad võimalused edule,» ütles Perl TikToki videos.

«Ma arvan, et see tuleneb sellest, kuidas me oleme üldiselt arenenud ja see ei ole midagi, mida naised teevad teadlikult. Nad otsivad parimaid võimalusi rasestumiseks ja seejärel ellujäämiseks.»

2012. aastal teatasid Texase-San Antonio Ülikooli teadlased sarnastest tulemustest, mis näitasid, et naiste ovulatsiooniperiood motiveerib neid leidma kaaslast, keda nad tavaliselt ei valiks.

«Ovulatsiooni hormonaalse mõju all petavad naised end, et seksikad pahad poisid saavad pühendunud partneriteks ja parimateks isadeks,» ütles toona uuringu juhtivautor Kristina Durante.

«Kui vaadata seksikat meest läbi ovulatsiooniprillide, nägi härra Vale välja täpselt nagu härra Õige.»

Uurijad lasid naistel vaadata nii seksikate kui ka usaldusväärsete meeste tutvumisprofiile nii nende ovulatsiooniperioodi ajal kui ka väljaspool seda. Ovulatsiooni ajal uskusid naised, et seksikas mees panustaks rohkem koduste kohustuste täitmisse, milleks on laste eest hoolitsemine, toiduvalmistamine, toidu ostmine ja majapidamistöödes abistamine.

«Kui küsiti, milline isa oleks seksikas halb poiss siis, kui ta saaks lapsi mõne teise naisega, tõid naised kiiresti välja halva poisi puudused,» ütles Durante. «Kui aga oli tegemist nende enda hüpoteetilise lapsega, uskusid naised ovulatsiooni ajal, et karismaatiline ja seiklushimuline mees oleks nende ühisele lastele suurepärane isa.»

Tulemused on võrreldavad 2010. aasta uuringuga, milles leiti, et naised valivad pikaajalisteks partneriteks just häid mehi, hinnates altruistlikke mehi atraktiivsemaks ning paljastades, et nad eelistavad mehi, kes on tundlikud, leplikud ja enesekindlad.

«Kuna paha poiss ei jää püsima, siis otsivad naised paremat meest, kes üldiselt on nendele püsivalt toeks,» ütles Perl videos.

«Et pakkuda kindlustunnet, hoolitseda laste eest – see on lihtsalt meie areng,» jätkas ta, lisades: «ja ärge tulistage mind, ma olen lihtsalt sõnumitooja.»

Tagasi üles