Charles tegi Harryle lepitava ettepaneku, aga poeg lükkas selle tagasi

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kuningas Charles III
Kuningas Charles III Foto: Clarence House/AP/Scanpix

Möödunud nädalal külastas prints Harry oma endist koduriiki Inglismaad, et osaleda Invictuse mängude 10. aastapäeval. Oma isa ja vennaga ta sel ajal ei kohtunud, kuid nüüd selgub üks ettepanek, mis talle tehti, kuid mida ta vastu ei võtnud. 

Harry ei kohtunud visiidi ajal ei vend Williami ega isa Charlesiga. Kuningal oli väidetavalt liiga tihe ajakava ja noorema pojaga kohtumine sinna enam ei mahtunud. See otsus sai meedias palju kriitikat ning Harryle tunti kaasa. Küll õnnestus tal kohtuda oma ema, printsess Diana poolsete sugulastega. 

Nüüd tagantjärele selgub, et isa Charles tegi Harryle ettepaneku, et poeg ööbiks oma Briti visiidi ajal kuninglikus residentsis, kuid Sussexi hertsog lükkas pakkumise tagasi ja eelistas hotellis ööbida. Võimalik, et selle otsuse taga oli terav okas hinges – Harry ja tema naine Meghan Markle andsid eelmisel suvel tagasi Frogmore Cottage'i võtmed, mis oli nende Ühendriigi koduks. Charles soovis, et kuna Meghan ja Harry ei soovi olla kuningapere ametlikud liikmed, peavad nad ka residentsi vabastama ja sealt välja kolima. 

Tagasi üles