VIDEO Naine kohtab meest, kellele siirati tema surnud venna nägu

Naine
Copy
Richard Norris.
Richard Norris. Foto: AFP / Scanpix

Richard Norris sai suure näovigastuse 1997. aastal, kui ta ähvardas emaga tülitsedes end maha lasta. Politseiraporti kohaselt laadis Norris relva, kui see läks lahti. Õnnetuse tõttu kaotas ta poole oma näost, sealhulgas nina, huuled, hambad ja lõua. Pärast mitut operatsiooni ja protseduure, mis ebaõnnestusid, langes Norris sügavasse masendusse ja tema eluisu kadus.

Ta oli õnnetuse ajal 22-aastane ja 15 aastat hiljem andis Aversano perekond talle teise võimaluse, kuna nende poeg Joshua jäi auto alla ja suri. Pere kuulis Norrise olukorrast arstidelt ja kinkis talle Joshua näo, kuna neil oli palju sarnaseid näojooni. Nii viisid arstid läbi esimese täieliku näosiirdamise.

36-tunnine operatsioon hõlmas hammaste, lõualuu, keelelihaste ja närvide siirdamist – Norrisele öeldi, et ellujäämise tõenäosus on tal vaid 50 protsenti. Protseduur osutus edukaks ja Norris elab nüüd õnnelikult oma uue näoga. Saates «60 Minutes Australia» külastas teda Joshua õde Rebekah Aversano, et tutvuda temaga ja näha esimest korda venna nägu pärast tema surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles