19 AASTAT ABIELU Kuningas Charles ja Camilla tähistavad tänast pulma-aastapäeva teisiti

Heidi Ruul
, Digiajakirjade ajakirjanik
Copy
Kuningas Charles ja Camilla tähistavad täna 19. pulma-aastapäeva.
Kuningas Charles ja Camilla tähistavad täna 19. pulma-aastapäeva. Foto: Shutterstock

Aasta alguses vähidagnoosiga avalikkuse ette tulnud kuningas Charles ja kuninganna Camilla tähistavad täna oma 19. pulma-aastapäeva. Kui tavapäraselt jätkavad nad ka tähtsal päeval ametlike toimetustega, siis tänavu on asjad teisiti.

Kuningas Charles abiellus Camillaga 9. aprillil 2015, napilt kaheksa aastat pärast rahva poolt armastatud printsess Diana traagilist surma. Nende pulmatseremoonia peeti privaatselt Windsori lossis. 

Kuigi täna peaks olema kuningliku paari jaoks päev täis tähistamist, spekuleerib Briti meedia, et seekord võtab hiljuti vähidiagnoosiga avalikkuse ette tulnud kuningas Charles oma tervisliku seisundi tõttu rahulikumalt.

Kuigi kuninglikke plaane ei tea täpselt keegi, on The Mirror teatanud, et kuninglik paar kavatses minna suure päeva tähistamiseks Šotimaale Birkhalli, mis asub Balmorali mõisa lähedal.

Pool sajandit tundeid

Kuigi paar tähistab täna 19. pulma-aastapäeva, on nende suhe kestnud juba alates seitsmekümnendatest. Prints Charles ja Camilla Shand kohtusid esimest korda polomängul Londonis 1970. aastal.

Camilla, austatud sõjaväelase tütar, oli sel ajal suhtes Andrew Parker Bowlesiga, kes täitis Briti armee kapteni rolli.

Jagades ühist armastust polo ja mitmete teiste hobide vastu, käisid nad umbes kaks aastat kohtamas, enne kui prints läks mereväkke ja Camilla taasühines Parker Bowlesiga, abielludes temaga aasta hiljem, 1973.

Aastate jooksul on paljud viidanud nüüdse kuninga sõjalistele kohustustele kui põhjusele, miks nende esialgne suhe lagunes.

Kuningas Charles ja Camilla on vahelduva eduga koos olnud pea 50 aastat.
Kuningas Charles ja Camilla on vahelduva eduga koos olnud pea 50 aastat. Foto: Shutterstock

29. juulil 1981. abiellus praegune kuningas leedi Diana Spenceriga, kes hukkus 1997. aastal Pariisis traagilises autoõnnetuses.

Ootamatu diagnoos

Kuningas Charles šokeeris veebruaris vähidiagnoosiga tervet maailma. Buckinghami palee teatas siis, et 75-aastane monarh on oma ravi suhtes positiivselt meelestatud ja ootab põnevusega võimalikult kiiresti avalikele kohustustele naasmist.

Vähktõve staadiumi ja prognoosi kohta täiendavaid üksikasju ei jagatud.

Charles teavitas oma diagnoosist isiklikult ka nii prints Williamit kui prints Harryt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles