Manona Paris: laste «tegemine» pensionisambaks on küünilisuse tipp

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Paris 2011. aasta sügisel Manona raamatu «Minu Moskva» esitlusel.
Perekond Paris 2011. aasta sügisel Manona raamatu «Minu Moskva» esitlusel. Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Manona Paris (37) ütles ajakirja Pere ja Kodu aprillinumbris, et kõik inimesed ei peagi lapsi tahtma ning laste «tegemine» pensionisambaks on küünilisuse tipp.
 

Alles 2009. aastal ütlesid äsjaabiellunud Manona ja Krister Paris (35) meedias avameelselt välja, et õnnelikus abielus võib olla ka ilma lasteta - siis saab uusi maid ja inimesi avastada ja teineteist tundma õppida.

Krister lisas veel, et laps on tüütu kisav nuhtlus, kes pärsib vanemate loomingulist vabadust. Kuid ei läinud kahte aastatki, kui noortel oli süles väike Tristan ning nad ei suutnud fotograafide eest oma õnne varjata.

Manona sõnul oli tänaseks tõeliseks kanaisaks muutunud Kristeri nn lapsi vihkav avaldus tegelikult vaadeldav pigem protestina ühiskondliku hoiaku vastu, mis sunnib noori hakkama kohe pesa punuma.

«Ma arvan endiselt, et last ei pea tahtma, et see ongi täiesti okei. Ühe väikese hinge kosutamine heaks inimeseks on liiga suur vastutus ja koormus, et seda pelgalt mingi kummalise ühiskondliku võla maksmiseks ette võtta. Laste «tegemine» pensionisambaks on küünilisuse tipp,» selgitas Manona, lisades, et seda enam, et tänapäeval vajab laps tõenäoliselt veel hilistes kahekümnendates vanemate toetust.

Samuti arvas ta, et liiga palju lapsi sünnib endiselt vanematele, kes ei saa tegelikult selle vastutusega hakkama. «Ühiskonnas, kus triviaalsematekski toiminguteks on vaja dokumente ja lube, võivad kõige tähtsamat asja - lapsi - teha kes iganes.»

Loe Manona ja Parise perest pikemalt ajakirja Pere ja Kodu aprillinumbrist! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles