Rämpstoidust sõltuvuses naine kaotas 44 kilogrammi: kartsin oma lastel järel käia (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Shutterstock

Naise pikk võitlus ülekaaluga põhjustas talle meeletut valu, hingepiina ja alandusi. Kuid üks juhtum päästis valla tema tahtejõu ja ta otsustas, maksku mis maksab, saledaks saada. 

38-aastane britt Lydia Collins Solihulliist on oma kehakaaluga võidelnud alates 16. eluaastast. Naise sõnul hakkas ta noores eas kaalus juurde võtma seetõttu, et sõi sageli kodust kaasa võetud ebatervislikke snäkke, käis tihti sõpradega pidudel ega teinud trenni. Suurema osa oma elust tundis 116 kilogrammi kaaluv naine oma keha pärast piinlikkust ja tundis muret, mida teised temast arvavad. Ta tunnistas, et kartis isegi oma lastel koolis järel käia, sest kartis, et neid hakatakse tema ülekaalu tõttu narrima.

Collins proovis enda sõnul paljusid erinevaid kaalulangetamise meetodeid, kuid kaal ei langenud. «Olin alati näljane ja õnnetu. Mu tervis kannatas ja lonkasin, kuna kehale langenud suure koormuse tõttu oli pahkluudes piinav valu,» räägib ta. Kõik muutus aga pärast perereisi Walesi. Maja, kus Collins ja tema sugulased peatusid, asus järsu mäe otsas. Naisel oli raskusi mäest üles saamisega ja majani jõudes suutis ta vaevu hingata. Sel hetkel otsustas ta kindlalt oma elu muuta, vabaneda ülekaalust ning saada taas rõõmsaks ja aktiivseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles