ÜLLATAV Näojooga õpetaja Mai-Liis Kivistik: see on suurim põhjus, miks tekib topeltlõug (1)

Naine
Copy
Mai-Liis Kivistik
Mai-Liis Kivistik Foto: Helen Tulp

Teravalt välja joonistunud lõuajoon on küll väga kena, kuid see pole ainus põhjus, miks võiks igaüks oma põski ja lõuga treenida. Loodusterapeut ja näojooga õpetaja Mai-Liis Kivistik toob välja, et tänapäeval vaatab suur osa inimestest oma telefoni ning pidev alla vaatamine on suurim põhjus, miks tekib topeltlõug. See aga teeb diktsiooni halvemaks, nii et teistel on raskem meist aru saada.

Lõuapiirkond on üks suurimaid, kus me oma pingeid ja emotsioone hoiame. Mai-Liis selgitab, et oluline osa on ka keele asendil, sest meie näos on kokku üle 50 lihase ning kõik need mõjutavad üksteist – nagu kerelihasedki, sest inimene on üks tervik. Ta selgitab, et keelelihas peaks olema kogu aeg surutud suulakke ja mitte ainult keeleotsaga, vaid ka täiesti tagant. Terve keel peaks ulatuma hammaste taha, terve kaarega.

«Sellega tekib kohe tunne, et tõstad oma topeltlõuga üles. Kui lükkad keelelihast üles, siis samamoodi tõstad üles põskede all olevat maxilla luud, mis tähendab, et kogu sinu nägu – põsed ja silmad liiguvad üles. Sul on juba facelift tehtud oma vahenditega,» lausub Mai-Liis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles