Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Need toiduained on tõhusad magusaisu peletajad

Copy
Magusaisu ei anna alla?
Magusaisu ei anna alla? Foto: Shutterstock

Pole saladus, et vastupandamatud isud on märk, et kehal on mõnest toitainest puudu. Toitumisnõustajad kinnitavad, et tasakaalustatud ja küllaldane toit tagab, et ootamatuid isusid ja söömasööste ei teki. Aga mida süüa, et magusaisu vagusi hoida? 

Magusaisu tekib stressi, kroomi-, raua-, D-vitamiini puuduse või tasakaalustamata toitumise tõttu, ütles endokrinoloog Katja Young. Ta loetles Telegramis üles ootamatud toiduained, mis aitavad magusasõltuvusest lahti saada. 

Suhkruisu vähendamiseks soovitas Young sagedamini süüa marju. Tema sõnul on jõhvikad, pohlad, sõstrad, vaarikad, maasikad, mustikad, mustikad madala glükeemilise indeksiga ja sisaldavad ka pärast külmutamist palju antioksüdante. Muidugi hooajaliselt on parim valik ikkagi kohalikud värsked marjad. 

Tagasi üles