Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

KIIVALT HOITUD SALADUS Mehed kulutasid mullu 73 miljardit eurot oma välimusele

Copy
Foto: Sander Ilvest

Covidi ajal kasvas hüppeliselt maailma kõigi ilukliinikute käive. Maailma statistika näitab, et meeste ilutööstus on tõusuteel, kuna mullu kulutasid mehed ligi 73 miljardit eurot kõigele, mis seostub nende välimusega.

Järgmise nelja aasta prognoos ennustab selle summa kasvu enam kui saja miljardi euroni. Meeste suurenenud huvi ilumaailma vastu võib olla tingitud kasvavast edevusest ja lääne-dändide trendist, mis mõjutab ka eesti mehi.

«Kunagi oli meestel lihtne. Tahtsid vinks-vonks välja näha – käisid ehk saunas, juuksuris, puhas särk selga ja kõik oligi korras. Tänases maailmas on aga võimalusi palju rohkem. Nüüd saab tohtrite abil ka igavest noorust püüda,» rääkis saates «Täistund» teemat uurinud Neeme Raud ja lisas, et teab omast kogemusest, et hea trenn, oma toidulaua jälgimine ja heas kaalus olemine on ka juba täitsa piisav iluoperatsioon. Saates avas teemat tunnustatud ilukirurg doktor Mart Eller.

«Täistund» on Kanal 2 eetris täna kell 20.30.

«Mehed häbenevad järjest vähem ilukirurgi juurde tulla,» rääkis Eller 2022. aastal Postimehele antud intervjuus. «Sageli tullakse esimest korda koos naisega asja uurima. Kui aga tulemus on maitsekas, siis edaspidi tulevad mehed juba üksi.»

Kõige tavalisemad iluprotseduurid, mida mehed soovivad teha, on rasvaimu, silmalaugude plastika ja günekomastia ehk suurenenud rinnakoe vähendamine. Mehed, kes soovivad ilukirurgiat, on väga erinevas vanuses, kuid enamik neist jääb vahemikku 20–60.

«Need mehed, kel on välimus oluline sissetulekuallika seisukohast, lasevad sagedamini teha mitteinvasiivseid protseduure ehk Botoxit, täitesüste. Ent kirurgiliste protseduuride puhul ei näi vahet olevat, mis ametimehega tegu,» rääkis Eller.

Loe lähemalt:

Tagasi üles