Naine on segaduses: sõbrad tahavad, et maksaksin lapsehoidjale, kuid mul pole lapsigi!

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kas lapsehoidja arve peaks sõprade vahel jagamisele minema?
Kas lapsehoidja arve peaks sõprade vahel jagamisele minema? Foto: Shutterstock

Noor naine on suure dilemma ees ega oska oma sõprade veidrale nõudmisele ja vastata. «Kas ma olen imelik, kui ma seda raha maksta ei soovi?» 

Segaduses naine räägib kõigepealt asja taustast: «Oleme sõbrannadega juba kooliajast alates tuttavad ja lahutamatud. Nüüd on neil lapsed ja pered, minul veel lapsi ei ole. Kokku saame ja käime väljas endiselt, loomulikult nõuab see nüüd maimukeste kõrvalt rohkem planeerimist.» 

Redditisse postituse teinud naine on nüüd aga veidi segaduses, sest leiab, et lapsed on iga inimese enda teadlik valik, nagu ka kohustus nende eest hoolitseda. «Mu sõbrad aga leiavad, et peaksin nende laste pärast oma kukrut kergitama.» Sõbrad peavad välja minnes lapsehoidja palkama, aga kuna nende lastevaba aeg on sõpruskonnale boonuseks, soovivad nad, et lastetud sõbrannad, kellega peole minnakse, kannaksid osa lapsehoiu kulust. «Üks mu sõbranna ütles selgelt, et tema armastuse näitamise keel on perest vaba aja võtmine ja sõpradele pühendumine.» Vastutasuks palub sõbranna, et naine tasuks osa lapsehoidja palgast.

Viieliikmeline sõbrannade punt oli käinud õhtul restoranis ning otsustasid, et lastel on koos lõbusam, mistõttu palkasid lastepundi jaoks ühise hoidja. Õhtu lõppedes läksid kõik järjest laiali, võtsid oma lapse, tasusid arve ja sõitsid koju. Kuid ainus naine, kellel lapsi ei ole, sai hilisõhtul mitu vihast sõnumit, milles teatati, et võlgneb lastehoiu eest 100 dollarit. «See pole mingi ühine toidu- või joogiarve, mida kõikide vahel jagatakse, mis see minu asi on, kuidas nad lapsed hoitud saavad,» vahutas ta foorumipostituses ärritunult. 

Lugejad olid tema poolt, kinnitades, et oma lapsega seotud väljaminekud peaksid jääma ikka lapsevanemate kanda. 

Hea lugeja, mida arvad sina?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles