Pariisi moenädalal esitleti kotti, mis on valmistatud peaaegu ainult õhust

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy

Prantsuse moemaja Coperni esitles 4. märtsil Pariisi moenädalal uuenduslikku kotti, mis on valmistatud 99 protsenti õhust ja üks protsent klaasist. Peaaegu läbipaistev kotike kaalub vaid 33 grammi, mis on enam-vähem võrdne keskmise lambipirniga.

Poolläbipaistev Air Swipe kott sündis koostöös NASAga. Pilvekesetaoline käekott on läbi aegade suurim objekt, mis on valmistatud kosmosetehnoloogia nanomaterjalist ränidioksiid-aerogeelist, mis on Maa kergeim tahke aine ja mida NASA kasutab sageli tähetolmu püüdmiseks.

Bränd töötas aksessuaari välja koos visuaalkunstniku ja Küprose Ameerika ülikooli ränidioksiidi-aerogeeli uurija Ioannis Michaloudisega. Disainerid ütlesid Briti Vogue'ile, et neil oli koguni 15 prototüüpi.

Ränidioksiid-aerogeeli kasutas NASA 1999. aastal Stardust missioonil, mis tõi esimesena Maale proovid ühelt komeedilt. Coperni märkis, et materjal talub äärmuslikku kuumust (1200 kraadi) ja selle kaalust 4000 korda suuremat survet.

Moemaja sõnul on nanomaterjalist ränidioksiid-aerogeel tuleviku klaas ja vaatamata sellele, et kott on väga õrn, pole see üldse habras. Fännid seadsid kahtluse alla, kas kotti üldse mahub midagi, millele Coperni vastas: «See mahutab iPhone'i.»

Coperni asutajatest Sébastien Meyerist ja Arnaud Vaillantist on saanud moetehnoloogia meistrid. Copernile meeldib jahmatada – 2022. lõid nad Pariisi moenädalal laineid uhke show’ga, kui peaaegu ihualasti Bella Hadid sai keset poodiumi endale spreivärvist kleidi selga, vahendab New York Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles