Levinud põhjused, miks talvel rohkem juukseid välja langeb

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Müts pähe, külm on!
Müts pähe, külm on! Foto: Shutterstock

Talvel kogevad paljud naised (tegelikult ka mehed, kuid nad sageli ei muretse selle pärast) peanaha kuivust ja ketendamist ning juuste väljalangemist. Mis võib neid ebameeldivaid sümptomeid põhjustada ning kuidas peanahka ja juukseid külmal aastaajal kaitsta? 

Juuste väljalangemine on pidev loomulik protsess, kuid külmal aastaajal muutub see intensiivsemaks. Juuste ja peanaha seisundit mõjutavad ebasoodsad tegurid on spetsialistide sõnul näiteks külm õhk õues, aga ka kütteseadmete kuum õhk. «Need muudavad juuksed rabedamaks ja peanaha kuivaks, mis võib põhjustada sügelust ja ketendamist. Lisaks ahendavad madalad temperatuurid kapillaare, mis vähendab peanaha verevarustust ja võib kaasa tuua aeglasema karvakasvu,» selgitavad nahaarstid talviste juuste probleemide põhjuseid.

Müts hoiab sooja ja kaitseb külma eest, aidates ära hoida peanaha alajahtumist, kuid võib saada ka probleemide allikaks. Kui müts on liiga pikalt peas ja seda ei võeta ära ka siseruumides, tekib juustes kasvuhooneefekt ja see ei ole juuste tervisele soodne. Ka võib liiga peadligi hoidev müts juukseid hõõruda ning põhjustada karvakeste katkemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles